Íme, a nyelvújítás 10 érdekes szava, amelyek jó ötletnek tűntek akkor – kitalálod, mit jelentenek?

Berényi Bianka
GettyImages-852738558

A magyar nyelvben folyton felbukkannak új szavak, a nyelvújítás korában ez fokozottan így volt, de el is tűnt egy jó részük. Te tudod, mit takarnak az alábbi kifejezések? Teszteld!

Nyelvünk folyamatosan változik, és szinte mindennap találkozhatunk valamilyen újabb kifejezéssel, vagy a szlengben, vagy a hétköznapi életben. Nem volt ez máshogy régebben sem, számos kifejezést használtak a régi korokban, amelyek ma már szinte teljesen kikoptak, így jelentésük is ismeretlen sokunk számára. Vagy mégsem? Itt most letesztelheted tudásod, nyelvérzéked!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az eredményedért görgess lejjebb!

0–3 pont: Rajtad kifogott ez a teszt. De semmi vész, fogd fel egy izgalmas játéknak az egészet, és próbáld meg a logikát keresni ezekben a szavakban, aztán csináld meg újra. Hajrá!

4–6 pont: Nem csodálkozunk rajta, hogy nem lett maximális a teszted, mert nehéz a kvíz, de nagyjából a felét így is tudtad!

7–8 pont: Szép eredmény! Csak egy hajszál választott el téged a maximális pontszámtól, úgyhogy gratulálunk, ez nem semmi. 

9–10 pont: Ez egy valóban nehéz teszt volt, úgyhogy nagyon büszke lehetsz magadra! Csak kevés ember rendelkezik olyan nagy lexikai tudással, mint te. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek