Íme, a nyelvújítás 10 érdekes szava, amelyek jó ötletnek tűntek akkor – kitalálod, mit jelentenek?

GettyImages-852738558
Berényi Bianka

A magyar nyelvben folyton felbukkannak új szavak, a nyelvújítás korában ez fokozottan így volt, de el is tűnt egy jó részük. Te tudod, mit takarnak az alábbi kifejezések? Teszteld!

Nyelvünk folyamatosan változik, és szinte mindennap találkozhatunk valamilyen újabb kifejezéssel, vagy a szlengben, vagy a hétköznapi életben. Nem volt ez máshogy régebben sem, számos kifejezést használtak a régi korokban, amelyek ma már szinte teljesen kikoptak, így jelentésük is ismeretlen sokunk számára. Vagy mégsem? Itt most letesztelheted tudásod, nyelvérzéked!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az eredményedért görgess lejjebb!

0–3 pont: Rajtad kifogott ez a teszt. De semmi vész, fogd fel egy izgalmas játéknak az egészet, és próbáld meg a logikát keresni ezekben a szavakban, aztán csináld meg újra. Hajrá!

4–6 pont: Nem csodálkozunk rajta, hogy nem lett maximális a teszted, mert nehéz a kvíz, de nagyjából a felét így is tudtad!

7–8 pont: Szép eredmény! Csak egy hajszál választott el téged a maximális pontszámtól, úgyhogy gratulálunk, ez nem semmi. 

9–10 pont: Ez egy valóban nehéz teszt volt, úgyhogy nagyon büszke lehetsz magadra! Csak kevés ember rendelkezik olyan nagy lexikai tudással, mint te. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra