A fenntarthatóbb, jobb és békésebb világ építéséhez női vállalatvezetőkre is szükség van

HBLF esemény
Reiber Gabriella

Március 8-án az egész világ a nőket ünnepli, azonban a nyolcas szám egy változást sürgető adatra is rámutat Magyarországon: a legnagyobb árbevételű hazai vállalatok felső vezetőinek csupán 8 százaléka nő. Annak érdekében, hogy ez a szám a jövőben magasabb legyen, és az üzleti életben egyre több nő kapjon lehetőséget, a Hungarian Business Leaders Forum és 80 magyarországi vállalat felső vezetője összefogásra invitál mindenkit.

A nőnapon induló kampány célja, hogy még több lehetőséget teremtsen a női vezetők számára. A kezdeményezéshez eddig 80 magyarországi vállalat első számú vezetője csatlakozott. A főszerep a 8-as számé, hiszen ez a szám más nézőpontból végtelent is jelent, amely gondolatiságában a női vezetők végtelen lehetőségét szimbolizálja.

A kampányban arra kérik a hazai vállalatok vezetőit, hogy támogassák azokat a női munkatársakat, akik tehetségüknek, szorgalmuknak és szakmai tudásuknak köszönhetően a jövő vezetői lehetnek. A változáshoz azonban nem elég az elhatározás, konkrét vállalásokra is szükség van.

„A vállalatvezetésben nagy szükség van a nők részvételére is, annak érdekében, hogy egy fenntarthatóbb, jobb és mindenekelőtt békésebb világot építsünk. A változáshoz nők és férfiak közös összefogására van szükség. Elkötelezetten támogatjuk a női vezetők következő generációjának fejlesztését, hogy a jövőben minél több tehetséges női vezető kapjon lehetőséget az üzleti életben” – mondta el az összefogás kapcsán Solti Andrea, a Hungarian Business Leaders Forum elnöke. 

A HBLF egy közös kiállást is kezdeményezett, így

március 4-én már közel nyolcvan magyar vállalat első számú vezetője – nők és férfiak közösen – egy időben, egy térben, jelenlétével és konkrét vállalásaival is támogatta a célt.

A nézőpontváltás jelképeként a résztvevők egy nyolcast ábrázoló installációt fordítottak át végtelen jellé.

A kampány nem zárul le a nőnapi felhívással, a HBLF továbbra is várja az érdeklődőket, hogy minél több magyar vállalat csatlakozzon a kezdeményezéshez vállalásaival együtt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra