Egy orosz nő 80 évet élt tűvel az agyában

GettyImages-151040334
Olvasási idő kb. 2 perc

Az orvosok azt feltételezik, hogy a szerencsétlenül járt nő egy sikertelen csecsemőgyilkosság áldozata lehetett a második világháború idején.

Egy idős nő Oroszország keleti részén 3 centiméteres tűvel az agyában élte le az egész életét – derült ki azután, hogy az orvosok egy CT-vizsgálat során nem várt felfedezést tettek.

Saját szülei akarták kioltani az életét

Az orosz orvosok maguk is megdöbbentek, amikor képalkotó vizsgálat során tűt találtak egy 80 éves nő agyában. A döbbenetet csak fokozza, hogy feltételezésük szerint az asszony egy sikertelen csecsemőgyilkosság áldozata lehetett, amelyet szülei követhettek el ellene. Az orvosok szerint az eszköz azért maradt évtizedekig a nő agyában, mert a szülei attól tarthattak, hogy ha próbálják eltávolítani a tűt, akkor attól csak rosszabbodik majd az állapota.

A nő agyában lévő tű soha nem okozott fejfájást
A nő agyában lévő tű soha nem okozott fejfájástMatthew Horwood / Getty Images Hungary

Az esettel kapcsolatban az orvosok által kiadott tanulmány szerint az éhínség évei alatt az ilyen tragédiák nem voltak ritkák. Valószínűleg sok szülő választotta ezt a módszert, mellyel bizonyítékok nélkül kiolthatták gyermekük életét, még mielőtt éhen haltak volna a nehéz időkben. 

A háború alatt ugyanis súlyos élelmiszerhiány uralkodott az egykori Szovjetunióban, és sokan éltek szegénységben.

Nincs életveszélyben

A szerencsétlenül járt asszonyt megvizsgáló orvosok elmondták: a tű az agy baloldali lebenyébe hatolt be, de nem járt a várt hatással, mert a csecsemő túlélte a merényletet. Az orvosok hozzátették: a beteg soha nem panaszkodott fejfájásra a sérülés miatt, soha nem volt, és most sincs életveszélyben, de ismerve a történteket, állapotát folyamatosan figyelemmel kísérik.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek