Ezt az öt friss filmet nézd meg a Netflixen!

A Dívány évnyitó válogatásában most komolyabb témájú filmeket ajánlunk nektek parádés színészi alakításokkal: e miatt az öt film miatt érdemes előfizetni a streamingszolgáltatásra!

Megértjük, ha a jelenlegi időszakban szívesebben mozizol otthonodban: segítünk is, mit válassz! Most a Netflix kínálatából szemezgetve ajánlunk nektek leendő kedvenceket!

Ne nézz fel!

Hat hónap és tizennégy nap: ennyi ideje van a Földnek felkészülnie a biztos pusztulásra. De mi történik, ha erre az égvilágon senki sem kíváncsi? Ezt a kérdést feszegeti a Ne nézz fel! olyan sztárokkal tűzdelt gárdával, mint Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence vagy Meryl Streep.

A DiCaprio és Lawrence alakította kutatópáros kétségbeesetten igyekszik meggyőzni a világot arról, hogy a következő fél év lehet az utolsó, a világ azonban éppen úgy reagál a hírre, ahogyan a közösségi médiát végigpörgetve magunk is gondolhatnánk.

Van, aki szerint az egész kamu, a politikusokat sokkal jobban érdekli saját maguk privát boldogulása, mint egy esetleges apokalipszis, és egyébként is, egy énekesnő éppen szakított a pasijával. Szatirikus tükröt tart nekünk a Ne nézz fel – te vajon melyik csoportba tartoznál a szereplők közül?

Itt nézheted meg a filmet!

Isten keze

Paolo Sorrentino legszemélyesebb ihletésű filmje a közelmúltban elhunyt Diego Maradona életének egyik legutolsó botránya is egyben: a cím az argentin sztár kezezős góljára utal, amely miatt Maradona perelni akarta a streamingszolgáltatót.

Ne tévesszen meg azonban ez az eset senkit sem: nem botrányfilmről, nem sportfilmről van szó, hanem Sorrentino szembesüléséről saját gyermekkorával, melyben Maradona kétségkívül komoly szerepet kapott.

Egy családi tragédia alakítja a főszereplő fiú, tulajdonképpen Sorrentino alteregójának életét – a napsütötte olasz vidámság és a filozofikus tartalom egyaránt megjelenik az Isten kezében.

Itt nézheted meg a filmet!

Megbocsáthatatlan

A főszereplő Sandra Bullock nevét egészen más műfajú filmek stáblistáján szoktuk látni: romantikus, nevetéssel teli filmeket köszönhetünk neki nagy számban, most azonban

egy olyan nő bőrébe bújt, aki húsz évet töltött gyilkosságért börtönben,

majd visszakerül a társadalomba, ráadásul az elhunyt seriff gyerekei bosszút akarnak rajta állni, a rendőrök folyamatosan figyelik, ő pedig szeretné elvesztett húgával újra felvenni a kapcsolatot.

Itt nézheted meg a filmet!

A kutya karmai közt

Tedd a szívedre a kezed: el tudtad volna képzelni korábban Benedict Cumberbatchet mint kegyetlen cowboyt? Ha nem, akkor ezt a filmet mindenképpen meg kell nézned!

A lassú sodrású történetben szemtanúi lehetünk annak, hogy egyetlen férfi egy egész család életét tönkreteszi,

ráadásul egy parádés alakítást nyújtó kortárs színészóriás interpretációjában. Erről a filmről valójában nem beszélni kell, hanem muszáj azt minél hamarabb megnézni.

Itt nézheted meg a filmet!

Az elveszett lány

Maggie Gyllenhaal első rendezése egy nyaraláson játszódik, ahol a frissen elvált nő, Leda egy találkozás kapcsán szembesül saját múltjának titkaival. Anyaként hozott döntései kezdik el kísérteni a görögországi nyaraláson történt események kapcsán, 

az események pedig segítenek számára újra megtalálni önmagát.

A lélek mélyére ásó történet Elena Ferrante regényéből született.

Itt nézheted meg a filmet!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek