Kalács még izgalmasabban? Rumos mazsolával és naranccsal is próbáld ki!

Ha felnőtteknek készítesz kalácsot, kóstold meg ezt a rumos-mazsolásat. Ha a rum nem a legjobb barátod, amarettóval vagy narancslikőrrel is készítheted.

Kerekre formázva még szebb.
Kerekre formázva még szebb.Olga Mazyarkina

Hozzávalók

  • 1 nagyobb darab bionarancs leve és héja
  • 1 marék rumba áztatott mazsola
  • 4 ek. narancsszörp
  • 1 mk.
  • 60 deka liszt
  • 2.5 deka élesztő
  • 1 darab tojás
  • 6 deka olvasztott vaj
  • 1 tk. cukor
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 2 db tojássárgája
  • 1 deci langyos tej
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt futtasd fel a cukorral a tejben, majd ha ez megtörtént, add a keverékhez a szörpöt és a vajat. Az átszitált liszthez keverd a sót, majd öntsd hozzá a vajas keveréket, és minden alapanyagot alapossan dolgozz el vele. Pihentesd a tésztát 60 percig, majd sodorj belőle rudakat, fond össze, és úgy is pihenetesd még fél órán át. Kend le tojással, és közepesen forró sütőben 40 perc alatt süsd készre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek