Kerekre formázva még szebb.Olga Mazyarkina
Hozzávalók
- 1 nagyobb darab bionarancs leve és héja
- 1 marék rumba áztatott mazsola
- 4 ek. narancsszörp
- 1 mk. só
- 60 deka liszt
- 2.5 deka élesztő
- 1 darab tojás
- 6 deka olvasztott vaj
- 1 tk. cukor
- 1 db tojás a kenéshez
- 2 db tojássárgája
- 1 deci langyos tej
Elkészítés:
Az élesztőt futtasd fel a cukorral a tejben, majd ha ez megtörtént, add a keverékhez a szörpöt és a vajat. Az átszitált liszthez keverd a sót, majd öntsd hozzá a vajas keveréket, és minden alapanyagot alapossan dolgozz el vele. Pihentesd a tésztát 60 percig, majd sodorj belőle rudakat, fond össze, és úgy is pihenetesd még fél órán át. Kend le tojással, és közepesen forró sütőben 40 perc alatt süsd készre.