Át tudod váltani ezeket a mértékegységeket?

GettyImages-1161173130

A láb és a hüvelyk szavak korántsem csak testrészeket jelölnek a magyar nyelvben, ahogy a csomó sem csak gubancot jelent, és az öl is kelthet szelídebb asszociációkat. Lehet, hogy ismered az angolszász mértékegységek elnevezéseit, de vajon az átváltás is megy?

Hazánkban 1979 óta hivatalosan is az úgynevezett SI-rendszert (Système International d'Unités), vagyis a nemzetközi mértékegységrendszert alkalmazzuk, de ha néhány csomóval elhajózgatunk akár csak a pár ezer mérföldre lévő Brit-szigetekig, ahol a Weights and Measures Act a mértékadó, vagy az Amerikai Egyesült Államokig, ahol a US Customary System az, akkor már merőben más mértékegységekkel kell számolnunk. Vajon tudod, hányig? 

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess tovább!

Értékelés:

0–3 találatig: Ez bizony bármilyen mértékegységre átváltva is igen kevés, de az igaz, hogy nem volt könnyű dolgod.

4–6 találatig: Még egy kis gyakorlás, és bátran utazhatsz házat venni a tengeren túlra, elismerésünk.

7–10 találatig: Hetedhét mérföldre szóló szenzációs eredmény, melyet még pár hektárral távolabb is sok ezer decibel hangos ovációval illene ünnepelni, gratulálunk!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra