Érettségizz a Dívánnyal: kvíz matematikából

GettyImages-72724343 (1)

Sokan még évek, évtizedek múlva is beleborzonganak, ha eszükbe jut a matematikaérettségi. Őket a fejszámolás és a logikai feladatok biztos, hogy próbatétel elé állították. De vajon jobban menne a számolás, ha tudjuk, semmilyen tétje nincs a végeredménynek?

Tedd próbára magadat, nézzük, mire emlékszel még matekból. Ha ma te is érettségiznél, hányasra vizsgáznál? Számolj és válaszd ki az alábbi kérdésekre adott helyes választ!

Te le tudnál érettségizni matekból?

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–4: Úgy tűnik, nem voltál nagy rajongója a matematikának. Talán másodszorra már jobban fog sikerülni, ha rászánod magad, és újra kitöltöd ezt a kvízt.

5–7: Nem rossz teljesítmény, de ez az eredmény kevés lenne egy érettségi ötöshöz matematikából. 

8–10: Gratulálunk, szép teljesítmény! Te aztán valóban nem jó voltál matekból, hiszen még az időkorlát ellenére sem rontottál sokat.

A nyelvtanórák egyik legnehezebb számonkérése a legtöbbeknek az ly-vel és a j-vel írt szavakhoz kapcsolódott. Nézzük, te mennyire vagy jártas a témában!

  

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek