Jeges málnamousse máklikőrrel – gyors és nagyon finom nyári desszert

A málnás édességekhez remekül illik a máklikőr, de ha épp az nincs kéznél, a málnás és a mandulás változatokkal meglocsolva is nagyon finom lesz ez a desszert.

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagy bögre görög joghurt
  • 1 bögre málna
  • 4 ek. málnaszörp
  • 1 marék durvára vágott pisztácia a tetejére
  • 1 darab lime leve és héja
  • 5 ek. porcukor
  • 1.5 deci felvert tejszínhab
  • 0.4 dl mandula- vagy máklikőr
Recept idők

Elkészítés:

Fagyaszd le a málnát és egy jégkockatartóban a joghurtot. A tejszínt verd fel, majd a hideg, jeges alapanyagokat törd össze egy aprítógéppel. Forgasd össze a tejszínnel és az ízesítőkkel, majd pisztáciával és egy kevés málnaszörppel a tetején tálald. Ha nem keveredik össze teljesen a málna a tejszínnel, akkor szép, márványos színe lesz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek