Magyarságkvíz: te ismered mondáinkat?

GettyImages-1197504489

Számos kalandos história örökíti meg a hazát kereső magyarok izgalmakkal és érdekességekkel teli múltját. Regéink az eredetmondáktól egészen a nándorfehérvári vár hősies védelméig arról mesélnek, hogy a magyarok mindig becsülettel helyt álltak, legyen szó a nemzet egységének megőrzéséről vagy a haza oltalmazásáról.

Kvízünkkel a honfoglalástól a 15. századig elevenítjük fel a magyarok történetét. A hun időktől egészen Mátyás király koráig tartó időszakban másfél száznál is több monda, adoma örökíti meg a teljes magyar mondavilágot. Teszteld tudásodat, hogy te vajon mire emlékszel mindebből!

Ez a képzeletbeli utazás népünk múltjáról mesél.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0-3: Ez most kifogott rajtad, de ne keseredj el! Itt az idő, hogy elolvass néhányat az őseinkről szóló anekdoták és mondák közül. 

4-7: Nem rossz teljesítmény, de a magyarok történetét még tanulmányoznod kell. Volt a kvízkérdések között egy-két tényleg nehéz feladvány.

8-10: Gratulálunk, szép teljesítmény! Igazán jól és részletekbe menően ismered már a kezdetektől a magyarok történetét.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek