Ilyen közlekedni a világ legveszélyesebb útján

GettyImages-1396805320

Belegondoltál már abba, milyen lehet a világ legveszélyesebb útján utazni? Mi most meg is mutatjuk: őszinte a halálfélelem a turisták arcán.

Nem véletlenül nevezik halálútnak a Bolíviában, az Andok hegyei közt található utat: több százan haltak már meg amiatt, mert lezuhantak egy-egy éles kanyarban. Öt évvel ezelőtt kitiltották onnan a teherforgalmat, de személyautóval sem egy leányálom a La Pazból a szubtrópusi Yungas-völgyekig és az amazóniai síkságig tartó 64 km-es Yungas Road: eleve 3500 méteres szintet ereszkednek a járművek. 

A Camino de la Muerte, azaz a halál útja bizonyos szakaszain 3 méter széles csak a járható sáv, miközben éles kanyarokat kell bevenni, kátyúkon és mini vízeséseken átgázolni. Egyik oldalon a masszív sziklafal, a másik oldalon a nagy semmi: biztonsági korlátok helyett kereszteket, virágcsokrokat, fotókat, hevenyészett síremlékeket látunk. Itt történt Bolívia legsúlyosabb balesete is: több mint százan vesztették életüket 1983. július 24-én, amikor egy autóbusz a szakadékba zuhant.

 A legveszélyesebb út már a természeté

Az út, melyet paraguayi hadifoglyok építettek a katasztrofális Chaco-háborút (1932–35) követően, mára új arcát mutatja: mióta kitiltották a teherforgalmat, a természet még inkább visszafoglalta magának: dús növényzet borítja és vadállatok közlekednek a meredek lejtőkön. A veszélyes szakasz így a természet és a hegyi kerékpárosok paradicsomává vált.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra