Arra gondolunk, ki is próbálhatnánk Emily Mariko maradékmentő fogását, hiszen az algalapokat kivéve minden volt hozzá itthon. A recept felrobbantotta a közösségi oldalakat, nemcsak Mariko változata, de már az azt kipróbáló videók is hatalmas népszerűségnek örvendenek. Nem is csoda: a fogás pofonegyszerű, nagyon egészséges, isteni finom, ráadásul bármelyik kezdő szakács bátran nekiláthat.
Mariko a videójában egy kevés maradék lazacot kever el főtt rizzsel, majd majonézzel és Srirachával ízesíti, avokádóval tálalja és ropogósra sült algalapokkal kanalazza (evőpálcikázza) ki a tányérból. Már mutatjuk is, hogyan készítheted el a legegyszerűbben ezt a fogást, két főre elegendő mennyiségben. Bár Emily maradékokból dobja össze, mi frissen készítettük el, úgy talán még finomabb.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 nagy szelet lazac
- 1 bögre rizs
- 2 tk. csiliszósz (Sriracha)
- 5 ek. majonéz
- ízlés szerint só és bors
- ízlés szerint pirított algalapok és avokádó a tálaláshoz
- 3 ek. szójaszósz
- 1 ek. vaj
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
1. A forró vaj és olaj keverékén süsd készre a befűszerezett halat. Oldalanként, vastagságtól függően, 4-6- percet adj neki kis lángon.
2. Közben a rizst dupla mennyiségű sós vízben főzd készre.
3. Ha elkészült a hal, egy villával nyomkodd össze, majd keverd a rizshez az összes ízesítővel együtt.
4. A végén avokádóval tálald, és ha van otthon algalapod, azokból vágj kis kockákat, és száraz sütőben pirítsd néhány percen át. Ha nincs otthon belőle, úgy is bátran elkészítheted, mert anélkül is nagyon finom lesz.