„Az állam én vagyok” – Tudod, kitől erednek ezek a híres mondások?

GettyImages-517323568

Az okos, bölcs gondolatok sokszor igazán jól jönnek és sokat segíthetnek a tisztán látásban, ha egy-egy nehéz élethelyzetre kell megoldást találnunk. Nem mellesleg, a beszélgetéseket is színesíthetjük, ha megfűszerezzük egy jól eltalált, épp a témába vágó mondással.

Te is szoktad híres emberek híres mondásait idézni? De vajon tudod, hogy a közkincsé lett gondolatok kitől származnak? Töltsd ki kvízünket, és azonnal kiderül!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0-3: Finoman szólva sem vagy jártas a híres emberek híressé vált mondásait illetően. Mindez talán nem is olyan nagy baj, ha mindig a megfelelő kontextusban használod a szállóigéket.

4-7: Nem olyan rossz, de biztonság kedvéért pörgesd át még egyszer ezt a kvízt, hogy jobban rögzüljön, hogy kinek milyen bölcs gondolata volt.

8-10: Gratulálunk! Te aztán valóban tudod, ki milyen bölcs gondolatokat mondott. Vajon azt is tudod, melyik idézet melyik regényhőstől származik? Kattints ide!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek