Tudod, melyik városon folynak át ezek a folyók?

kviz-folyo-2139128699

Biztosan fel tudsz sorolni néhány olyan folyót, amely városon halad keresztül. De vajon fordítva is megy a dolog? Kvízünkből most kiderül.

Az első városok kialakulása óta az emberek olyan helyeket kerestek állandó lakhelynek, amelyek valamilyen szempontból különös jelentőséggel bírtak. Fontos útvonalak találkozásánál, fontos tengeri átjáróknál vagy öblöknél, folyók mentén létesültek az első jelentősebb települések. Jerikó, Aleppó, Fajjúm, Jereván, Athén, Damaszkusz – a többi között ezek a városok tarthatnak igényt a legrégebb óta folyamatosan fennálló település címére. Közülük több folyó mentén helyezkedik el – vajon meg tudod mondani a várost, ha megadjuk a folyót? Hajrá!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0-3 pont: Ez nem sikerült valami jól, segíthet, ha picit gyakrabban forgatod a földrajzi atlaszokat.

4-7 pont: Nem rossz, de még van mit csiszolni rajta. Van kedved egy hasonló kvízhez?

8-10 pont: Gratulálunk, nagyon sok mindent tudsz folyókról és városokról. Vajon a világ egyik leghosszabb folyójának kevesek által ismert titkát is ismered?

Tedd magad próbára ezzel a kvízzel is: itt Magyarország kevéssé ismert folyóiról, tavairól kérdezünk. Kattints ide!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek