Tudod, melyik kerületben állnak ezek a híres épületek? Nehezebb lesz, mint hinnéd

GettyImages-1680719076

Budapest tele van híresebbnél híresebb, gyönyörű épületekkel. Bőven akadnak ezek között régen épültek – templomok, paloták, kastélyok vagy akár lakóépületek. És persze olyanokat is találni, amelyeken az utóbbi években, évtizedekben fejezték be a munkát.

Kvízünkben olyan épületeket válogattunk össze, amelyeket valószínűleg ismersz valamennyire. A nagy részükben bizonyára jártál is, vagy legalábbis láttad őket kívülről. Hogy legalább hallottál már róluk, az teljesen biztos. Az már más kérdés, hogy vajon azt is meg tudod-e mondani, melyik kerületben állnak. Lássuk!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0-3 pont: Talán itt az ideje kicsit jobban megismerned a fővárost. Kezdhetnéd a fejtörőben szereplő épületekkel. Kedvcsinálónak olvasd el ezt a cikkünket!

4-7 pont: Nem rossz, de pár épület kifogott rajtad.

8-10 pont: Gratulálunk! Nemcsak az épületeket, elhelyezkedésüket is ismered. Menne ugyanez utcákkal is?

Azt is ilyen jól tudod, hogy melyik országnak mi a fővárosa? Kattints, hogy kiderüljön!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek