Ha jól megy a töri, tudnod kell, ki nyerte ezeket a híres csatákat

GettyImages-1441973161 crop

Az iskolában mindenki tanul azokról a csatákról, amelyek kiemelt jelentőségűek voltak egy ország, egy birodalom sorsa vagy akár az egész világtörténelem alakulása szempontjából. Kvízünkben azt kell megmondanod, hogy ki lett a győztes ezekben az összecsapásokban.

A történelem során rengeteg csatát vívtak. Legnagyobb részükben egy terület fölötti ellenőrzés volt a tét, olykor egy birodalom, ország vezetéséért folyt a harc. Régen kardokkal és íjakkal próbáltak az ellenséges haderő fölé kerekedni, később egyre fejlettebb eszközöket használtak. Kvízünkben az ókortól egészen a modern korig találsz csatákat, feladatod, hogy megmond, ki lett a győztes. Sok szerencsét!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0-3 pont: Ez most nem sikerült olyan jól. Majd legközelebb!

4-7 pont: Nem rossz eredmény, de pár kérdés kifogott rajtad.

8-10 pont: Gratulálunk! Jutalmad ez a cikk a történelem legmerészebb haditerveiről.

Biztosan szívesen megfejtesz még egy történelmi kvízt, amelyben egy mondatból ki kell találnod, melyik híres történelmi alakra gondoltunk. Kattints ide!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek