Felismered, melyik város címere? – Pár pont is már bravúr

GettyImages-1189899422

A magyar városok címerei roppant változatosak és sokfélék. Legtöbbünk nem is nagyon találkozik velük, vagy ha igen, sokszor észre se vesszük őket. Pedig a címerek nagyon sok érdekességet elárulhatnak az adott településről.

A városok pajzsszerű jelképein nagyon sokféle motívum kaphat helyet, ezek általában valamilyen formában kapcsolódnak az adott településhez. A bortermelő vidékek településeinek címerén például gyakran megjelenik valamilyen formában a szőlő. A folyók, tavak partján elhelyezkedő falvak, városok címerein pedig a hullámvonal, valamilyen hal, rák vagy hajó. Vannak olyan motívumok is, amelyek elhelyezkedéstől függetlenül gyakoriak: ilyen például a lovag, a ló, a búza, az ekevas, a páncélos kar. Egyes címerekről ki lehet következtetni, hogy melyik településhez tartoznak, mások magyarázatát talán már senki sem tudja. Te vajon hány pontot érsz el szupernehéz kvízünkön?

Az értékelésért görgess lejjebb! 

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0-3 pont: Ne búsulj, roppant nehéz volt ez a fejtörő.

4-7 pont: Igazán szép eredménynek számít ennyi pont, gratulálunk!

8-10 pont: Szép munka! Nem gondoltuk, hogy lesz olyan, aki ilyen eredményt ér el.

Készen állsz még egy kvízre? Ebben a helyi érdekességek alapján kell felismerned a várost vagy a tájat. Kattints ide

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek