Ezt viselik a királyi család tagjai II. Erzsébet temetésén

GettyImages-1424323062

A királynő temetésének dress code-ját nem csak az egyéni ízlés határozza meg: van, aki nem veheti fel azt, amit valószínűleg a legjobban szeretne.

A legformálisabban a király, III. Károly öltözik fel a helyi idő szerint 11 órakor kezdődő szertartásra: teljes díszegyenruhát visel kitüntetésekkel, kezébe pedig az a bársonyból és aranyból készült tábornagyi bot kerül, amelyet 2012-ben magától Erzsébettől kapott kinevezésekor.

A királynő gyermekei közül ketten vehetnek fel katonai díszegyenruhát: a legfiatalabb Eduárd herceg mellett II. Erzsébet egyetlen lánya, az őt utolsó, Edinburgh városából Londonig tartó hosszú útján is kísérő Anna hercegnő öltöznek ebbe a viseletbe. Vilmos walesi herceg, a trónörökös szintén katonai ruhát vesz, és mind a hárman viselik majd összes kitüntetésüket is III. Károlyhoz hasonlóan.

András és Harry hercegek ugyanakkor eltérő okokból kifolyólag már nem dolgozó tagjai a királyi családnak, így egyikük sem vehet fel katonai egyenruhát a gyászmenetre. Tény ugyanakkor, hogy mind a ketten felhúzhatták az uniformist a hétvége folyamán, amikor II. Erzsébet koporsója mellett álltak díszőrséget, erre azonban kivételesen kaptak engedélyt, mindössze egyetlen alkalomra. 

A gyászmenetben vonuló nők fekete ruhát és kalapot viselnek majd, a férfi családtagok pedig fekete kabáttal fejezhetik ki gyászukat. 

Diana így gyászolt
Diana így gyászoltAnwar Hussein / Getty Images Hungary

A hölgyek dress code-ja teret enged annak, hogy személyiségüket és a divat terén képviselt felfogásukat megmutassák mai öltözetükben – jó példa erre Diana hercegnő, aki Grace Kelly temetésén csillogó, fátyollal díszített szalmakalapot, galléros ruhát és egy szív alakú medállal díszített nyakláncot viselt. Tökéletesen megfelelt az elvárásoknak, de mégis önmaga maradt.

Érdekesség, hogy a fekete a 19. században vált egyértelműen a gyász hivatalos színévé annak ellenére, hogy évszázadokon át összekapcsolták már az árnyalatot a veszteséggel. Viktória királynő ezt nagyon erőteljesen képviselte: férje halálától kezdve saját élete végéig, negyven esztendőn át hordott feketét.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra