Katalin hercegné a hírek szerint nagyon szeret főzni a családjának, és gondosan válogatja meg, mit készít, hiszen nemcsak formában kell tartania magát, de energiaszintjét is érdemes magasan tartania a folyamatos programok és a három eleven gyereke mellett.
Katalin hercegné közismert az egészséges életmódjáról és a sportszeretetéről is, így nem lepődünk meg azon sem, hogy többnyire egészségesen táplálkozik. Abból, amit a cambridge-i család napi étrendjéről tudunk, szeretik változatos, tápláló, ízletes ételeket, és Katalin többnyire maga főz. A hercegnő szereti bevonni gyerekeit is az ételek készítésének folyamatába, és amikor csak lehet, kisebb feladatokat ad főzés közben az apróságoknak.
Mit eszik Katalin hercegné reggelire?
A háromgyerekes anyuka köztudottan nagy rajongója a reggeli turmixoknak, akárcsak sógornője, Meghan Markle. A hercegné a kelkáposzta, a spirulina alga, a matcha, a spenót, a római saláta, a koriander, és az áfonya keverékét szereti a legjobban, de bármilyen egészséges, gyümölcsös keverékkel szívesen kísérletezik. A hírek szerint a smoothie-k mellett olykor egy tál zabkását is szívesen fogyaszt reggelire.
Mit eszik Katalin hercegné ebédre?
A hercegné nem vegetáriánus, de azt mondják, főként húsmentes ételeket választ ebédre. A család indiai körútja során Raghu Deora séf – akinek az volt a feladata, hogy ételeket készítsen a királyi pár számára a Tadzs Mahal-palotában való tartózkodásuk alatt – elárulta, hogy zöldséges kebabból és lencsecurryből álló ebédet szolgált fel a párnak.
„Ez mind vegetáriánus fogás, mert azt mondták nekem, hogy ezeket a könnyű, zöldséges ételeket szeretik”
– magyarázta.
Ha pedig már húsféle, akkor előnyben részesítik a halat. Például a Japan House Londonban tett látogatása közben nagyon lelkesen dicsérték a japán fogásokat, és Akira séfnek Vilmos ezt mondta, miközben lazacos sashimit evett:
„Nagyon lenyűgöző. A feleségem és én szeretjük a szusit. Lehet, hogy le kell jönnünk ide ebédelni, amikor senki más nincs bent.”
A Daily Mail 2014-es cikke szerint Katalin kedvencei között vannak a görögdinnyés saláták, a tabbouleh, a ceviche és a gazpacho. Fura neveik ellenére valójában hideg zöldséglevesről, egyszerű, petrezselymes kuszkuszsalátáról és citromlében pihentetett, marinált halról van szó.
Mit eszik Katalin hercegné vacsorára?
A hercegnő vacsorája nem is olyan nagyon tér el a brit átlagtól: sülteket, tésztaételeket és indiai curryt.
Amikor várandós volt György herceggel, nagyon szerette azt a házi készítésű, indiai zöldségpörköltet, amelyet Chan Shingadia indiai házaspár és férje, Hash főzött, akik akkoriban a Spar üzletet vezették Katalinék berkshire-i otthona közelében. Katalin korábban bevallotta, hogy rajong a fűszeres ételekért, így a frissen főtt ragu iránti rajongása senkit sem lepett meg.
Katie Nicholl királyi tudósító 2012-ben a Vanity Fairnek így nyilatkozott: „Katalin esténként olykor Vilmos kedvenc vacsoráját, az egyszerű, sült csirkét készíti el.”
A tészta a cambridge-i párnak is a kedvence. Az angol Lavender Általános Iskolában tett látogatása során Katalin hercegné és Matthew Kleiner-Mann a családi vacsorákról is beszélgettek: „Elmesélte, mennyire szeretnek a gyerekei főzni, és hogyan tüsténkednek körülötte a konyhában. A minap például sajtos tésztát készítettek. Az egyikük belekeveri a lisztet, a másik hozzáadja a tejet és a vajat, szóval valódi csapatmunka nálunk az ételek készítése” – árulta el az egyik jelenlevő.
Eszik Katalin hercegné desszertet?
Naná, Katalin szereti az édességet, de azért visszafogottan fogyasztja, és nem tolja be a maradék két szeletet, hogy meg ne száradjon holnapig. Kedvenc desszertje az angol datolyás piskóta és a ragacsos karamellpuding.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés