Ropogósra sült karfiolszték őszi hangulatban, füstölt paprikával

Köretként is kiváló, egy jó hallevesben levesbetétként, de akár egy nagy adag tésztával és sajtszósszal remek, könnyű őszi vacsora lehet a karfiolszték, aminek az elkészítésében mindössze az a nehézség, hogy meg kell várnod, amíg elkészül. Mi párolóban készítjük, és aztán vajban pirítjuk meg, de ha kisebb darabokban is megfelel, szedd rózsáira, főzd meg, majd ezek után pirítsd meg a sütőben vagy egy serpenyőben.

GettyImages-1182684922
rudisill

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 fej karfiol
  • 2 ek. puha vaj
  • ízlés szerint só, bors, füstölt paprika, szerecsendió
  • 1 tk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Vágd szeletekre a karfiolt, majd tedd egy zöldségpárolóba, és 10 perc alatt puhítsd meg.  Közben a vajat kis lángon melegítsd fel, és add hozzá a cukrot. 

Ha a zöldség elkészült, alaposan fűszerezd meg, és pirítsd meg a vajban oldalanként 3-4 perc alatt. Ha ezzel megvagy, már tálalhatod is. Köretként és főételként is remek. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek