Maradva a klasszikusoknál: karajreceptek hétvégére

Olvasási idő kb. 2 perc

A hagyományos összetevőket, magyaros hozzávalókat, mint például a disznóhúst is beleilleszthetjük a modern, egészségtudatos gasztronómiába. Ha szereted, készíts sülteket coleslawval, uborkasalátával fokhagymásan, jó sok zöldfűszerrel, és mindjárt nem kell majd annyira aggódnod amiatt, hogy vajon egészséges-e a fogás, ami épp az asztalra került.

Mivel folyamatosan figyeljük, melyik recepteket szeretitek a legjobban, azt is tudjuk, hogy a karajjal készült fogások a legnépszerűbbek. Nem is csoda: ez a húsféle gyorsan elkészülhet, és nagyon sokféleképpen variálható. Mutatunk is néhány különleges receptet vele!

Máris valami, ami kissé ázsiai hangulatú, úgyhogy ha már unod a húst hagymával és rántva, ezt érdemes kipróbálnod. Ez a mézes-fokhagymás karaj csípősen a legfinomabb, és ha az idő is megengedi, legszívesebben a grillen készítjük el.

Hallottál már erről a fogásról? Egy kis adag sült hagymás krumplipüré mellett lesz igazán tökéletes ez a sült, ha pedig valamivel egészségesebb változatban készítenéd, egy nagy adag coleslaw mellett tálald.

San Francisco-karaj – jó sok mázzal és friss zöldhagymával a tetején szeretjük a legjobban San Francisco-karaj – jó sok mázzal és friss zöldhagymával a tetején szeretjük a legjobban

Egy kis adag sült hagymás krumplipüré mellett lesz igazán tökéletes ez a sült, ha pedig valamivel egészségesebb változatban készítenéd, egy nagy adag coleslaw mellett tálald.

Tovább olvasom

A karaj és a gomba remek társak az asztalunkon. Nemcsak finom, de nagyon egyszerűen összedobható étel, ami szerintünk spenótos gnocchi vagy egy kevés szarvasgombaolajjal meglocsolt házi tagliatelle mellett lesz a legtökéletesebb.

Tört burgonyával vagy majonézes krumplisalátával szeretjük a legjobban tálalni ezt a fogást, ami után garantált a kajakóma.  

Karaj savanyú káposztával, jó borsosan – még egy tipp a legnépszerűbb húsféle felhasználására Karaj savanyú káposztával, jó borsosan – még egy tipp a legnépszerűbb húsféle felhasználására

Tört burgonyával vagy majonézes krumplisalátával szeretjük a legjobban tálalni ezt a fogás, ami után garantált a kajakóma. Ha elkerülnéd, snidlinggel és jó sok paradicsomból készíts mellé salátát, fehérborecettel ízesítve.

Tovább olvasom

 

Ha egy kicsit több időd van, töltsd meg a karajszeleteket. A fokhagyma sem maradt ki ebből a fogásból, ami nálunk mindig kap a tetejére egy adag mézzel és zöld borssal ízesített mustárt is. Egy egyszerű burgonyakrokett, de akár olaszos, paradicsomos rizs mellett is nagyon finom lesz.

Goudával és baconnel töltött karajszeletek – így készítheted el a legegyszerűbben Goudával és baconnel töltött karajszeletek – így készítheted el a legegyszerűbben

A fokhagyma sem maradt ki ebből a fogásból, ami nálunk mindig kap a tetejére egy adag mézzel és zöld borssal ízesített mustárt is. Egy egyszerű burgonyakrokett, de akár olaszos, paradicsomos rizs mellett is nagyon finom lesz.

Tovább olvasom

 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek