Ma már a bolti sütemények sem édesített farostlapokból összerakott, színes, cukros margarinemeletek – egy rakás friss és fagyasztott torta akad, amelyek kifejezetten finomak, és lássuk be, hogy az előrecsomagolt tésztalapokkal is úsztunk már meg vendéglátást néhányszor. Ám ezzel együtt a bolti változat általában nem túlságosan ünnepi és nem is annyira különleges, úgyhogy arra gondoltunk, most segítünk abban, hogyan turbózhatod fel azokat elegánsra, finomra és fine dining hangulatúra.
Csokitorta narancsos tejszínhabbal
Ha sikerült beszerezni egy étcsokis csokimousse-tortát, de egy picit kevéssé érzed ünnepinek, vásárolj narancsot és tejszínhabot, és készíts házi tejszínt, rengeteg narancshéjjal. Mellé egy kis karamellszósz is remek, amit ha megsózol és pirított mandulaszeletekkel szórsz meg, máris kész a ropogós, sós karamellöntet.
Sajttorta vagy túrótorta rózsaborsos-szerecsendiós málnaraguval
Ha épp csak egy túrótortát vagy sajttortát találtál a boltban, melegíts össze egy teáskanál vajat, egy üveg málnalekvárt, és szórd meg rózsaborssal és egy kis szerecsendióval. Isteni lesz a forró öntet a hideg süteményszeletek tetején.
Tojáslikőrös tiramisu poharakban
Mártogass kávéba babapiskótát, keverj el egy doboz mascarponét annyi tojáslikőrrel, hogy krémes legyen, majd mehet bele két nagy evőkanál porcukor és egy csipet só. Ezt a krémet rétegezd pohárban a babapiskótával, majd kakaóporral szórd meg a tetejét.
Egyszerű pound cake-ből menő csokitorta
Fogj egy egyszerű pound cake-et (ezek azok a piskótánál sűrűbb, hosszúkás alakú, előregyártott sütemények), majd egyenlő arányban keverj el natúr sajtkrémet Nutellával, amiből tökéletes csokikrém kerekedik. Vágd félbe hosszában, töltsd meg vele a sütit, és a külseje is kapjon belőle. Mandulaszeletekkel, kókusszal, kakaóporral és liofilizált gyümölcsökkel díszítheted a tetejét.
Ha a csokit nem rajongod, készítsd narancslekvárral a krémsajtos tölteléket.
Linzertésztából karácsonyi almás-madulalikőrös pite
Nyomkodd egy piteforma aljába a tésztát, és süsd elő 5-8 percen át, majd puhíts meg 4-5 felkockázott almát egy kis vajban cukorral úgy 10 perc alatt. A legvégén löttyints hozzá mandulalikőrt, és ezt kanalazd a tészta közepébe egy evőkanál étkezési keményítő mellett, majd süsd készre 175 fokon fél óra alatt a desszertet. Hidegen, mandulalikőrös házi tejszínhabbal tálald.
Gránátalmás étcsokoládé-pohárkrém
Készíts el egy zacskó csokipudingot, adj hozzá pluszban egy kis sót, egy nagy evőkanál jó minőségű kakaóport és egy kanál vajat. Keverd el felvert tejszínnel, és egy csodálatos csokoládéhabot kapsz. Halmozd egy üvegpohárba, gránátalmamagokkal a tetején. Ha még különlegesebbet készítenél, a csokikrém egy kevés csiliport is kapjon.
Bolti mézeskalácsból karamellás-körtés pohárkrém
Mézes puszedliből és akár mézeskalácsból is készítheted. Törj össze mézeskalácsokat alaposan, adagonként 8-10 dekát – ez lesz majd az egyik réteged. A másik egy zacskó expressz zselatinnal és 3 nagy kanál cukorral elkevert 4 deci tejszín, amit akár egy smoothie-készítőben is elkeverhetsz. A harmadik réteg néhány apró kockákra vágott körte lesz, amit forró vajban a körték számával megegyező mennyiségű evőkanálnyi karamellszósszal puhíts össze. Ha megvan a háromféle réteg, variáld azokat poharakban, majd adj a keveréknek legalább 2 órát a hűtőben.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés