Hónapjai vannak hátra a kamasznak, akit az orvosa elzavart a tüneteivel

GettyImages-1137940368
Olvasási idő kb. 2 perc

A 15 éves Olivia Maundert a Surrey-ben található Frimley Park Kórház munkatársai vizsgálták meg. Mivel az MR nem mutatott semmi kórosat, az orvos hazaküldte azzal, hogy töltse le a mindfullness appot, hátha az majd segít.

Olivia medencéjében 2021 márciusában nem találtak semmiféle daganatot, pedig a lány akkor már beteg volt és súlyos fájdalmakkal küszködött. Később diagnosztizálták nála a ritka Ewing-szarkómát, de már érdemben nem lehet segíteni rajta. 

Olivia annyira szenvedett, hogy többször is bekerült a sürgősségire. Csakhogy mivel az első vizsgálat során nem találtak tumort, nem is gyanakodtak erre. A következő időszak brutális megpróbáltatást jelentett, mire az orvosok Sudeck-szindrómát (angolul CRPS) diagnosztizáltak nála, egy kevéssé ismert állapotot, amelynek alapja, hogy a szervezet abnormálisan reagál egy sérülésre. Csakhogy messze nem ez volt a valódi helyzet, a fájdalmakat pedig nem csillapították eredményesen. Amikor Olivia megpróbált kiállni magáért, arra kérték, nyugodjon meg. Azt akarták, hogy hallgasson el, legyen csendben és ne zavarja a többi beteget. Ezért is ajánlották a mindfullnesst.

A kamasz rákját az orvos sem vette észre

Ez azonban semmit sem segít a Ewing-szarkómán, ami végig a háttérben állt. Egy második MR, amit az anya harcolt ki nagy nehezen, már kimutatta a kiterjedt daganatot, ami annyira szétterjedt, hogy műtétre esély sem nyílt. Több hónapig tartó fájdalmas kemoterápia és sugárterápia után Olivia 2022 áprilisában visszatérhetett az iskolába. Állapota azonban azóta romlott, és nemrég közölték vele, hogy csak hónapjai vannak hátra. A család ügyvédet fogadott és jogi lépéseket tervez a kórház ellen, ahol nem hitték el a lánynak, milyen komoly fájdalmakkal küzd. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek