Itt lehet jégre számítani ma az országban

GettyImages-900123824

Ma délután nyugat felől hidegfront érkezik, egyes országrészekben kedvező feltételeket teremtve hevesebb zivataroknak is, melyeket jég és viharos szél is kísérhet. A legfrissebb hírek szerint péntek délután Sopron nyugati részét már elérte egy szupercella, amely északkelet felé halad.

A zivatarok környezetében nagy méretű jégre és viharos széllökésekre is lehet számítani. A jég az előrejelzés szerint helyenként akár 5 centinél nagyobb átmérőjű is lehet. Bár Ausztria felől, Sopront elérve betört egy szupercella, főleg a déli, délnyugati részek lesznek érintettek a következő órákban, a legfenyegetettebb terület a Dél-Dunántúl.

Bár a hidegfront hatására holnaptól országszerte megszűnnek a magas középhőmérsékleti értékek, ugyanakkor a zivatarok csak szombat reggelre távoznak.

A Dél-Dunántúlon akár jég is eshet a késő délutáni, esti órákban, ezért fokozott figyelmet igényel a közlekedés
A Dél-Dunántúlon akár jég is eshet a késő délutáni, esti órákban, ezért fokozott figyelmet igényel a közlekedésCristiNistor / Getty Images Hungary

A hidegfront hatására bekövetkező lehűlés meghatározza a szombati napot, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között valószínű, de az északnyugati tájakon ennél kissé hűvösebb is lehet. Az erős szél itt marad velünk holnap is, a Dunántúlon erős, Sopron környékén viharos széllökésekre számíthatunk.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra