Itt lehet jégre számítani ma az országban

GettyImages-900123824

Ma délután nyugat felől hidegfront érkezik, egyes országrészekben kedvező feltételeket teremtve hevesebb zivataroknak is, melyeket jég és viharos szél is kísérhet. A legfrissebb hírek szerint péntek délután Sopron nyugati részét már elérte egy szupercella, amely északkelet felé halad.

A zivatarok környezetében nagy méretű jégre és viharos széllökésekre is lehet számítani. A jég az előrejelzés szerint helyenként akár 5 centinél nagyobb átmérőjű is lehet. Bár Ausztria felől, Sopront elérve betört egy szupercella, főleg a déli, délnyugati részek lesznek érintettek a következő órákban, a legfenyegetettebb terület a Dél-Dunántúl.

Bár a hidegfront hatására holnaptól országszerte megszűnnek a magas középhőmérsékleti értékek, ugyanakkor a zivatarok csak szombat reggelre távoznak.

A Dél-Dunántúlon akár jég is eshet a késő délutáni, esti órákban, ezért fokozott figyelmet igényel a közlekedés
A Dél-Dunántúlon akár jég is eshet a késő délutáni, esti órákban, ezért fokozott figyelmet igényel a közlekedésCristiNistor / Getty Images Hungary

A hidegfront hatására bekövetkező lehűlés meghatározza a szombati napot, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között valószínű, de az északnyugati tájakon ennél kissé hűvösebb is lehet. Az erős szél itt marad velünk holnap is, a Dunántúlon erős, Sopron környékén viharos széllökésekre számíthatunk.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra