Újabb zivatar és jégeső várható, ma ezeken a helyeken

GettyImages-1258395793

Továbbra sem élvezhetünk zavartalan, sem átlagos nyári napokat. Az ország nagy részére első, két vármegyére másodfokú viharjelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a mai napra is. Viharos széllökésre, jégesőre és intenzív csapadékhullásra tehát, ma is számítanunk kell hazánkban. Mutatjuk, mikor merre.

Ma elsősorban délnyugaton lesznek, az előrejelzések szerint, heves zivatarok, melyek villámlások, erős szél és jégeső kíséretében jelentkezhetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzésében: 

Baranya és Somogy vármegyére adott ki másodfokú viharjelzést, az ország többi részében az elsőfokú jelzés marad érvényben.

Ma a délelőtti és déli órákban csak elvétve várható zivatar, a délutáni, késő délutáni napszakban azonban nyugat felől zivatarok, zivatar rendszerek alakulhatnak ki. Ezek 60-90 km/h-s széllökésekkel, 1-2 cm-es jégesővel és rövid idő alatt hulló 10-25 mm-es csapadékkal érkezhetnek, kivéve a dél-nyugati országrészt, ahol

a heves zivatarok széllökése meghaladhatja a 90 km/h- t és a jégeső mértéke is elérheti a 2-4 cm-t.

Ennek tükrében az eredetileg mára tervezett Balaton átúszást a szervezők a holnapi napra halasztották. 

Míg ma Magyarországon a legmagasabb nappali hőmérséklet 25-30 fok között várható, Dél-Európa egyes részein, különösen Spanyolországban, a turisztikai szektor működésére is kihatnak az extrém hőmérsékleti viszonyok. A kánikulától szenvedő turisták közül már többen a távolmaradást vették fontolóra, amely a gazdaság működésére nézve is következményekkel járhat majd. Hasonló veszély érintheti Görögország és Dél- Franciaország turizmusát is.

A négy hétre előre hőmérsékleti és csapadék viszonyokra is előrejelzést adó európai anomália térkép megmutatja, hol várható a megszokottnál melegebb és hol az átlagosnál hidegebb idő. A térképről leolvasható az átlagosnak megfelelő, várható időjárás is, csakhogy ilyen terület egész Európában alig található. A 30. heti hőmérséklet anomália a

hagyományosnál hidegebb időt jósol Európa nagy részére,

beleértve hazánkat is. A Spanyolországba készülőknek ez enyhülést ígér már, az Olasz-, Görög- és Törökországba utazóknak viszont az átlagosabbnál is melegebbre kell majd számítaniuk.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra