Van, ahol 11 évesen még pelenkában járnak iskolába a gyerekek

GettyImages-1300026191

A szakértők szerint nemcsak egészségügyi, hanem sok esetben kényelmi oka is van annak, hogy a gyerekek túl sokáig, akár még kisiskolás korukban is pelenkát viselnek.

Megkongatták a vészharangot a svájci pedagógusok, akik arról panaszkodtak, hogy egyre több olyan gyerek van az iskolákban, aki még mindig pelenkát hord.

Az idősebb diákok is pelenkában járnak iskolába

A Svájci Pedagógusszövetség vezetője szerint a probléma oka nem más, minthogy a gyerekek túl fiatalon, akár már négyévesen is elkezdik az iskolát. Emellett a szakember úgy véli, hogy a szülők nem készítik fel megfelelően a gyermekeiket a szobatisztaságra.

Egyre több tizenéves gyerek is pelenkában jár iskolába
Egyre több tizenéves gyerek is pelenkában jár iskolábaFotoDuets / Getty Images Hungary

A szakértő hangsúlyozta: nemcsak a túl korai iskolakezdés jelent gondot, hanem az is, hogy ma már egyre több idősebb diák is pelenkafüggő lett, aminek elsősorban nem egészségügyi okai vannak. A pedagógusszövetség vezetője elmondta, volt olyan esete, amikor egy 11 éves gyerekről derült ki, hogy pelenkában jár iskolába.

A szülők szerint ez nem probléma

Egy gyermekfejlesztési szakértő szerint annak, hogy az iskolákban egekbe szökött a pelenkát viselő gyerekek száma, az az oka, hogy a szülők nem tanítják meg az önállóan vécéhasználatra a fiatalokat. 

A nevelési szakemberek tapasztalatai szerint az iskolások körében olyan természetesnek számít a pelenkaviselés, mintha fehérneműt hordanának.

A szülők egyáltalán nem tekintik problémának, hogy kitolódik a pelenkás korszak. Sőt úgy gondolják, ez a gyerek kényelme szempontjából is jobb, mert így reggel egy kicsit tovább alhat, és a kirándulást sem zavarja meg a mosdókeresés.

A tanárok nem dadusok

A tanárok aggasztónak érzik a kialakult helyzetet, egyáltalán nem örülnek a szülők pelenkához való hozzáállásához, és őket teszik felelőssé a szobatisztaság nagyfokú hiánya miatt. Mindemellett a pedagógusok nem gondolják, hogy a feladataik közé tartozna, hogy cseréljék a diákok pelenkáját.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra