Így néz ki egy hurrikán belseje: szédítő videó

GettyImages-1480925298

A legmodernebb vitorlázó drónok a hurrikán szemének belsejéből rögzítenek tengerszint feletti képeket és adatokat, ezzel is segítve az erős viharok jobb megértését és előrejelzését.

Először is pontosítsuk, miben különbözik a hurrikán a tornádótól vagy az erős vihartól: hurrikánnak csak azokat az esetlegesen árvizekkel járó trópusi ciklonokat nevezzük, amelyek akár 240–350 km/órás széllel érkeznek, és több ezer kilométerre is kiterjedő pusztítást végeznek. Minimum napokig, de olykor hetekig tombolnak, utánuk pedig nem marad más, csak a pusztaság.  

A négyes kategóriába sorolt, idén augusztusban rombolni kezdő Idalia hurrikán belsejéből mutatunk lenyűgöző videót: az biztos, hogy egy percig sem lennénk a közelében!

A hurrikán szemének azt a 15–40 km átmérőjű belső területet nevezik, amelyet gyűrű alakban óriási felhőfal vesz körbe. Mellette 12-14 méter magas hullámok csapkodnak, a víz szinte forr. Az Idalia akkora pusztítást végzett, hogy az USA 3 napja közegészségügyi vészhelyzetet hirdetett Georgia államban.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra