Üsző, ártány, na meg a jerke. Tudod, milyen állatokról beszélünk? – Kvíz!

GettyImages-93217353

Legtöbbünknek – különösen ha nagyvárosban élünk – az állattartás és növénytermesztés távoli világ, amiről egyre kevesebbet tudunk. Az alsósok még csak-csak tudnak valamit, a természetismeret-óráknak ugyanis fontos része ez a téma, és ez a korosztály legalább eljut állatsimogatóba, bemutató gazdaságba.

És mi van később? Annak, akinek a környezetében nem foglalkoznak ilyesmivel, az asztalra kerülő étel olyan távol van az azt adó állattól, mint Makó Jeruzsálemtől. Azt meg pláne nem tudja senki, hogy furcsa neveiket eszik-e vagy isszák. Az addig rendben, hogy a sertés az az alacsony súlypontú, nagydarab jószág, aki röfögni szokott, a tyúk pedig az, amelyik olyan, mint a kakas, csak nincs díszes farktolla és taraja. De mi van a többiekkel?

Ha valaki azt mondja, ártány vagy épp jerke, azonnal tudod, mire gondolnak? Ugye, hogy nem. 

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra