Vilmos és Harry titokban találkozott Diana egykori komornyikjával

GettyImages-157129730

Vilmos és Harry titkos találkozón kérte Diana volt komornyikját, Paul Burrellt arra, hogy meséljen édesanyjukkal kapcsolatos emlékeiről. A férfi a hercegi testvérpárral azóta ápol haragos viszonyt, amióta III. Károly király egykori feleségének 1997-es halálát követően könyvet írt a fivérek édesanyjáról.

Paul Burrellről köztudott, hogy Diana bizalmasa volt, akit a hercegné gyakran „sziklaként” említett. Nem véletlenül, hiszen miután Diana teljes mértékig megbízott benne, sokszor legféltettebb titkait is a férfire bízta. Harry és Vilmos pedig úgy érezte, az egykori komornyik csupán pénzt akart keresni Diana halála után, amikor megírta A királyi szolgálat című könyvét, amelyben kettejük barátságáról mesélt.

Állítólag minden kérdésükre választ kaptak

A testvérek és az egykori komornyik találkozójára még 2017-ben került sor a Kensington Palotában, egy héttel azelőtt, hogy Harry bejelentette, feleségül veszi Meghan Markle-t. A The Sun információi szerint Harry és Vilmos azért szeretett volna találkozni Burrell-lel, hogy többet megtudjanak édesanyjukról. A kiszivárgott hírek szerint a testvérpár minden kérdésére válaszolt kapott a férfitől.

Vilmos és Harry édesanyjukról szeretett volna információhoz jutni
Vilmos és Harry édesanyjukról szeretett volna információhoz jutniAnwar Hussein / Getty Images Hungary

Az informátor szerint a fivérek azt remélték, hogy Burrelltől olyan dolgokat is megtudhatnak az édesanyjukról, melyek addig tisztázatlanok voltak.

Mindössze azt kérték a férfitől, hogy tartsa titokban mindezt; ezt ő meg is tette.

Mint utóbb kiderült, Paul szívesen elmondott a testvéreknek mindent, amit édesanyjukról tudott.

Harry: „Ettől felforr a vérem”

Paul Burrelle nemrég a brit televízióban arról beszélt, hogy szeretné kibékíteni Vilmost és Harryt, mert véleménye szerint Diana is ezt szeretné. Mondta ezt a férfi annak ellenére, hogy Harry nemrég megjelent Tartalék című memoárjábanismét azt állította, hogy Burrell csupán a pénzért írta meg Diana halála után az édesanyjáról szóló könyvet.

Harry hercegnek meggyőződése, hogy Diana történetén nyerészkedni akart Burrell
Harry hercegnek meggyőződése, hogy Diana történetén nyerészkedni akart BurrellGraeme Robertson / Getty Images Hungary

Sussex hercege azt állította, hogy először 2003-ban, 19 évesen, az Eton College elhagyása után szerzett tudomást a könyvről, amikor Ausztráliában farmerként dolgozott. Harry könyvében úgy fogalmaz: a Buckingham-palotától kapott egy csomagot, benne a királyi kommunikációs csapat feljegyzésével, ami egy „kényes ügyről” szólt. Ez pedig nem volt más, mint az egykori komornyik énközpontú, öncélú kötete.

„Édesanyám egyszer kedves barátjának nevezte ezt a komornyikot, kimondottan megbízott benne. Mi is. De pénzkérdést csinált a halálából. Ettől felforr a vérem.” – fogalmazott könyvében indulatosan Harry, akinek vádjaira Burrell úgy reagált: elszomorította a herceg reakciója, és sajnálja, hogy Harry elfelejtette mindazt, amit a tíz éven át tartó szolgálat során az édesanyjáért tett, hogy törődött vele és vigyázott rá. Hozzátette: még ma is szomorú, hogy elbocsátották.

A Buckingham Palota ez idáig nem erősítette meg a testvérek és Burrell állítólagos 2017-es találkozóját.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra