Elegáns változatban házi meggyragut is készíthetsz hozzá egy kis vajjal és fűszerekkel, és fehér csokival díszítheted. Egyébként elég hozzá egy jó nagy kanál házi baracklekvár.
Egy adag lekvárral az igazi, nem is kell hozzá más.ozgurcoskun
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 deci búzadara
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 50 deka metélt tészta
- 1 evőkanál házi baracklekvár adagonként
- 2 deci víz
Elkészítés:
A grízt a meleg olajban, közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Félrehúzzuk, majd felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, majd lefedve állni hagyjuk, hogy a daraszemek megduzzadjanak. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát, lecsöpögtetjük, és azonnal a darába forgatjuk.