Egyre hidegebb van, jöhet a forralt bor – nálunk egy titkos hozzávaló is került bele

Egy jó forraltbor-recept mindig hasznos, ha van kéznél, akár egy-egy házibuliról van szó, akár a hétvégét dobnád fel egy adaggal.

Még azon melegében fogyaszd el.
Még azon melegében fogyaszd el.Ignatiev

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 üveg jó minőségű, száraz vörösbor
  • 1 bögre víz
  • 5 nagy ek. cukor
  • 1 kisebb darab biocitrom leve és héja
  • ízlés szerint fahéjrúd, csillagánizs, rózsabors,szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Forrald össze a vizet a cukorral és a fűszerekkel, hagyd pár percre hűni, majd öntsd hozzá a bort. Azzal már nem kell főznöd vagy forralnod, elég egy melegen tartóba tenned, amíg el nem fogyasztod.

Ha citruskarikákkal díszíted, azokat csak tálalás előtt add hozzá, másképp keserű lehet.

Ha a mi, rózsaborsos receptünket tovább tuningolnád, egy-egy téli hangulatú fűszer mellett egy kevés málna-, narancs - vagy gránátalmasziruppal is turbózhatod.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek