Még azon melegében fogyaszd el.Ignatiev
Hozzávalók 2 személyre
- 1 üveg jó minőségű, száraz vörösbor
- 1 bögre víz
- 5 nagy ek. cukor
- 1 kisebb darab biocitrom leve és héja
- ízlés szerint fahéjrúd, csillagánizs, rózsabors,szegfűszeg
Elkészítés:
Forrald össze a vizet a cukorral és a fűszerekkel, hagyd pár percre hűni, majd öntsd hozzá a bort. Azzal már nem kell főznöd vagy forralnod, elég egy melegen tartóba tenned, amíg el nem fogyasztod.
Ha citruskarikákkal díszíted, azokat csak tálalás előtt add hozzá, másképp keserű lehet.
Ha a mi, rózsaborsos receptünket tovább tuningolnád, egy-egy téli hangulatú fűszer mellett egy kevés málna-, narancs - vagy gránátalmasziruppal is turbózhatod.