Földrajzi érdekességek kvíze

GettyImages-175135549

Legmagasabb, legmélyebb, leghosszabb, legnagyobb – földrajzórán számos érdekes információt megtanultunk a világról. Néha azonban nem árt, ha felelevenítjük ezeket a nemcsak figyelemre méltó, hanem sokszor hasznos ismereteket.

Vannak olyan földrajzi tények, melyekre akkor is gondolkodás nélkül tudjuk a választ, ha álmunkból ébresztenek fel bennünket. Nem kell, hogy tudjuk, pontosan hány méter a világ legmagasabb hegye, elég, ha azzal tisztában vagyunk, melyik is az. Te emlékszel még rá?

Ha figyeltél földrajzórán, minden kérdésre tudod majd a választ.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–4 pont: Biztos, hogy mindig ott voltál földrajzórán? Ez most kifogott rajtad, de ne keseredj el! Volt a feladványok között valóban nehéz kérdés.

5–7 pont: Ezen van még mit javítani, de elhisszük, hogy csak figyelmetlen voltál. Ne kapkodj, 40 másodperc elég sok idő, használd ki nyugodtan, ha újból kitöltöd a kvízt.

8–10 pont: Gratulálunk, szép teljesítmény! Úgy tűnik, kifejezetten rajongsz az érdekes információk iránt, és kiváló lexikai tudással rendelkezel. Töltsd ki a történelmi kvízt is!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek