Fokhagymás lazac – spenótos-paradicsomos csicseriborsóval lesz az igazi

Ez a isteni, ízesített csicseriborsó egy nagy adag zöldséggel salátává, egy kevés reszelt parmezánnal langyos köretté varázsolható. Ha pedig vegán vendégek jönnek, csak kanalazd egy nagy adag ananászos-citromfüves párolt rizsre és szórd meg egy kevés füstöltpaprika-porral.

Tökéletes kombó.
Tökéletes kombó.OksanaKiian

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy szelet lazac
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors és egy kevés lime-lé
  • 40 deka főtt csicseriborsó
  • 1 nagy ek. paradicsompüré
  • 1 nagy ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • 3 ek vörös pesto
  • 3 ek. ketchup
  • 20 deka friss vagy fagyasztott spenót
  • 1 ek. mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

Pihenetsd a befűszerezett, becitromozott halat negyedórán át szobahőmérsékleten, majd a fokhagymával süsd ki 5-8 perc alatt oldalanként. A többi hozzávalót a vajban forgasd össze úgy, hogy a spenóttal kezded a sütést és a fűszerezést, majd adj a keveréknek 10 percet, és már tálalhatod is a hal mellett. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek