Csirke jó fokhagymásan, különleges párizsi bundában

Olvasási idő kb. 1 perc

A puha párizsi bundában remek a karaj, ami mellé köretként egy francia rakott burgonya éppen olyan remek, mint a barbecue-szósszal tálalt hasábburgonya.

Hozzávalók 3 személyre

A húshoz

  • 80 dkg csirkecomb- vagy csirkemellfilé
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Klopfold ki kicsit a húst, és alaposan fűszerezd be. Keverj 200 g lisztből, a 2 tojásból és kb. 2 dl tejszínből sűrű, sima palacsintatésztát, amelyhez egy kiskanál sót is adj hozzá. Ha vannak otthon zöldfűszereid, vágj apróra egy kis csokorral, és azokból is keverj a tésztához!

A kisütni kívánt húst először mártsd a lisztbe, ügyelj arra, hogy mindenhol kapjon belőle rendesen, majd mártsd meg a tésztában, végül bő, forró olajban, kis lángon süsd, amíg a bunda mindkét oldalon aranybarna lesz. 

Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Szaftos, tunkolós bakonyi karaj – csak egy nagy szelet kenyeret vágj mellé!

Egy remek retró fogás, ami nagyon egyszerűen elkészíthető, így ha nem vagy tapasztalt szakács, akkor is meglepheted vele a családot.

2021. november14., 06:04

Cheddar sajttal és erdei gombás raguval a legegyszerűbb karajszeletek is izgalmasak

Egy kevés aszalt gyümölcs a vajjal és vöröshagymával puhított gombás raguba és egy kis lilaburgonya-püré, és máris fenszi vacsorává minősül egy egyszerű sertésszelet. Már mutatjuk is, hogyan.

2020. június4., 06:04

Fokhagymás karaj fűszeres édesburgonya-pürével

Nem is olyan nehéz egy klasszikus kedvencből egy-egy finomságot összedobni, elég egy-egy szezonális zöldségből készült köret és néhány olyan fűszer, ami leginkább az adott évszakra jellemző. Ha van időd, egy nagy adag édesburgonyacsipszet is érdemes összedobnod a fogás mellé.

2021. október16., 07:32

Édesburgonyával sült karaj ementálival – három kedvencünk egy tepsiben

Nem lesz nagy a meglepetés: ha három kedvencet egy tepsibe rakunk, annak csak jó vége lehet. A mienk egy gyors változat, de ha még tovább fokoznád, parmezános besamel és néhány kocka bacon is kerüljön a húsok és a batáta közé.

2020. június6., 06:00

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Karaj fűszeres, kecskesajtos vajjal – fokhagymás, párolt zöldbabbal a legfinomabb

Ha pedig nem fokhagymásan szeretnéd, készítsd a zöldbabot mézes-csilis, szójaszószos öntettel, egy kevés pirított szezámmaggal a tetején.

2021. július10., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek