Csirke jó fokhagymásan, különleges párizsi bundában

A puha párizsi bundában remek a karaj, ami mellé köretként egy francia rakott burgonya éppen olyan remek, mint a barbecue-szósszal tálalt hasábburgonya.

Hozzávalók 3 személyre

A húshoz

  • 80 dkg csirkecomb- vagy csirkemellfilé
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Klopfold ki kicsit a húst, és alaposan fűszerezd be. Keverj 200 g lisztből, a 2 tojásból és kb. 2 dl tejszínből sűrű, sima palacsintatésztát, amelyhez egy kiskanál sót is adj hozzá. Ha vannak otthon zöldfűszereid, vágj apróra egy kis csokorral, és azokból is keverj a tésztához!

A kisütni kívánt húst először mártsd a lisztbe, ügyelj arra, hogy mindenhol kapjon belőle rendesen, majd mártsd meg a tésztában, végül bő, forró olajban, kis lángon süsd, amíg a bunda mindkét oldalon aranybarna lesz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek