Ezektől a sminkbakiktól másznak falra leginkább a férfiak

GettyImages-1069101788
Jakab Viktória

Különbözőek vagyunk, és az ízlésünk sem egyforma, ha sminkről, divatról van szó, de sok férfi véleménye megegyezik néhány dologban. Házi közvélemény-kutatásunk is talált ilyet!

Nőként sok mindent képesek vagyunk megtenni a szépségünkért. Amellett, hogy különböző krémekkel, pakolásokkal, egy bizonyos kor felett ránctalanítókkal ápoljuk a bőrünket, sminkkel is próbáljuk a legtöbbet kihozni az adottságainkból. Ki rendszeresen, ki alkalmanként veti be, de a sminkelés a legtöbb nő életének a szerves része.

Mit is kenjünk magunkra?

Manapság megszámlálhatatlan videót találunk a neten, amelyekben lépésről lépésre elsajátíthatjuk egy-egy csodasmink elkészítését. Némelyiket még végignézni is fárasztó, nemhogy követni, és amikor a 15. percben a nyolcadik alapozószerű valamit keni magára a kedves influenszer, akkor feladja az ember lánya, és keres egy másik oktatóanyagot. Persze az sem egyszerű, hogy a drogériákban az alapozók, korrektorok, púderek, szempillaspirálok, ceruzák és szemhéjfestékek rengetegében eligazodjunk. Hihetetlen a választék, és hihetetlen sok időt lehetne eltölteni a válogatással – ha lenne.

A magam részéről órákat el tudnék tölteni a kis teszterekkel, majd vennék valami szuper cuccot, amit persze csak ünnepnapokon kenek magamra, mert hétköznapokon nincs időm sminkkel babrálni. Szóval tesztelni azt kell, mert úgy venni bármit neten első alkalommal, hogy még nem próbáltuk, nagy bátorság, és nem biztos, hogy célravezető. 

Érdemes kipróbálni a színeket, mielőtt választunk, hogy tökéletes legyen a smink
Érdemes kipróbálni a színeket, mielőtt választunk, hogy tökéletes legyen a sminkvadimguzhva / Getty Images Hungary

Kinek szól az a smink?

Nem tudom, létezik-e egyáltalán olyan nő a modern társadalomban, aki ne próbálta volna feldobni a megjelenését egy kis sminkkel. Ha mással nem is, de egy kis rúzzsal vagy szájfénnyel. Mert a smink célja egyértelműen az, hogy jobban nézzünk ki. Az már más kérdés, hogy ki szerint. Magunknak? A férfiaknak? Esetleg a többi nőnek sminkelünk? Őszintén, el tudom képzelni bármelyik esetet. Ha egy reggeli sminkkel jobban tetszünk magunknak, akkor a nap is másképp indul. Jobb lesz a kedvünk, több az önbizalmunk, és még a nap is szebben süt. De az is lehet, hogy csupán nem szeretnénk lemaradni a kolléganők mögött, akik mindennap üdén és harmatosan, talpig sminkben jelennek meg.

Ha van párunk, vagy kiszemeltünk valakit, esetleg első randira készülünk, szeretnénk elbűvölni a másikat, és feltételezem, mindenki úgy sminkel ilyenkor, ahogy szerinte a másiknak a legjobban tetszik. Csakhogy meg tudjuk ítélni azt, hogy mi az ideális a másik nem szerint? Tudjuk magunkat kellőképp racionálisan és kívülről szemlélni, elvonatkoztatva saját énképünk torzító hatásától? Vagy úgy járunk, mint az a szegény leányzó, aki túl a sokadik ajakfeltöltésen azt nyilatkozta, hogy most már elégedett a külsejével, miközben úgy nézett ki, mint akire ráoperálták egy guminő száját. Persze az ő esete igen szélsőséges, de az kétségtelen, hogy néha hajlamosan vagyunk túlzásokba esni. 

Férfivélemény

Házi közvélemény-kutatásunkon megkérdeztük az ellenkező nem képviselőit, véleményük szerint mi az, amivel már túllövünk a célon, amit nagyon nem szeretnek szépségápolási vagy sminkes praktikáink közül.

Egy randin különösen fontos a megjelenés, de a túlzott optikai tuning a megkérdezettjeink szerint inkább hátrány, mint előny. Egy részük ilyenkor becsapva érzi magát, mert más arcunkat mutatjuk, mint a hétköznapokon, míg másokat távolságtartásra ösztönöz:

Ha meg akarnám puszilni, rajtam maradna fél kiló cucc, meg csóknál is szétkenődik a rúzs, vagy az én számon landol a fele. Ez eléggé kiábrándító.

Kevésbé zavar, ha vannak bőrhibái, mint amikor látszik a festék az arcán. Senki sem tökéletes, de az a vakolat nem szép.

Szerintem a nők magukat csapják be. Ha valakinek tetszik, akkor annak smink nélkül is tetszik, ahogy reggel kikel az ágyból.

Minden megkérdezett férfi véleménye negatív volt a túltöltött ajkakról
Minden megkérdezett férfi véleménye negatív volt a túltöltött ajkakrólDeagreez / Getty Images Hungary

Kaptunk instrukciókat hajviselet kapcsán. A rikító hajszín és a frufru is felkerült a nemszeretem listára, míg volt, aki csak annyit jegyzett meg:

Mihez is kezdhetnék egy melírozott hajú lánnyal?

Egy randin a ruha is nagyon fontos, így nem hagyhatjuk figyelmen kívül azokat a megjegyzés sem, amik az öltözködésről szóltak:

Csak állatmintásat ne!

Engem nem zavar a smink, szeretem, ha egy lány nőcis, de nincs annál kiábrándítóbb, mint a nadrágkosztüm, vagy ha egy nő zakót hord.

Az előbb emlegetett feltöltött ajkak sokaknál kiverték a biztosítékot. Az úgynevezett „kacsaszáj” már a túl sok kategóriába tartozik, mert nagyon mű. Attól függetlenül, hogy mindenkinek más az ízlése, és egy ilyen kérdésben nem is feltétlenül kell általánosítani, abban megegyeztek a vélemények, hogy 

ha valami látványosan mű, az már nem kiemeli a szépségünket, hanem inkább visszás hatást kelt.

Legyen szó túl hosszú műkörmökről, természetellenesen erős színekről, extrahosszú és extradús szempilláról vagy vonallá változtatott kiszedett, megrajzolt szemöldökről. Tehát a lényeg, ne essünk túlzásokba! Lehet, hogy ezek egy fotón vagy a képernyőn jól mutatnak, de a való életben inkább kerüljük őket. A természetes hatás menőbb.

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra