Ezt a tanácsot tartják a milliomosok a legfontosabbnak: a te szakmai életeden is javíthat

GettyImages-479909312

Tehetős emberek könyvelőjeként Thomas Corley pénzügyi szakember 5 éven át tanulmányozta 233 önerőből meggazdagodott milliomos szokásait és gondolkodásmódját. A cél az volt, hogy találjon egy mintát, a kulcsot a sikerhez. Egy dolog kiemelkedett a sok tényező közül, ami a gazdag embereket általánosságban jellemezte. Mindnyájan meghoztak egy mérföldkőnek számító döntést: felmondtak munkahelyükön.

Az interjúkkal is kiegészülő kutatásban részt vevő milliomosok valamivel több mint fele vállalkozó volt, 28 százalékuknak a teljesen klasszikusnak mondható alkalmazotti élete volt 9-től 5-ig tartó munkával, míg 18 százalékuk nagyvállalatok felső szintű vezetői körül került ki.

Egy dolog azonban közös volt bennük: mindannyian felmondtak a karrierjük közepén vagy végén lévő munkahelyükön, mivel úgy érezték, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy valóban sikeresek legyenek, és megteremthessék tetemes vagyonukat. Néhányan saját vállalkozást indítottak, míg mások több fejlődési lehetőséget és magasabb fizetést kínáló új állást találtak.

A továbbiakban a leggyakoribb jelekről olvashatsz, amelyek miatt a felmondás mellett döntöttek.

Felmondás oka: nem használták ki képességeiket kellőképpen

A tanulmányban szereplő milliomosok gyakran érezték úgy, hogy többnyire csak „zombimunkát” látnak el – unalmas, ismétlődő feladatokat, amelyben nem sikerül kidomborítaniuk az erősségeiket és a tehetségüket.

GettyImages-170411969
A munkahelyen történő felmondás nem mindig butaság, sőt! Image Source RF/Cadalpe / Getty Images Hungary

Az egyikük egy konténerszállító cégnél dolgozott. Úgy érezte, hogy többet is tudna tenni egy ilyen vállalkozásban, így felmondott, hogy egy másik iparági társaival egyesítse erőit. Együtt elindították egy nemzetközi konténerszállító vállalat új amerikai fióktelepét. Ma már egy több milliárd dolláros vállalat vezetői.

Felmondás oka: mérgező főnök jelenléte

Azok a vezetők, akik követelőzők, önzők, arrogánsak vagy kevéssé érdekli őket a kollégák véleménye, sosem fognak segíteni abban, hogy a beosztott elérje a kereseti, szakmai céljait.

Az egyik milliomos elmondta, hogy nagyon elege volt a menedzseréből, aki csak kritizálta a munkáját ahelyett, hogy építő jellegű visszajelzést adott volna.

Belefáradt ebbe, és elment, hogy saját házépítő céget alapítson, magával vitte számos kulcsfontosságú alkalmazottját, akik hasonlóképpen látták vezetőjük viselkedését. Cégük sikeres házépítő céggé nőtte ki magát, ami az alapítókat nagyon gazdaggá tette. 

Felmondás oka: rettegtek az irodai kultúrától munkahelyükön

A rosszindulatú pletykák aláásó kultúrája bárkit szorongásra késztethet a mindennapos munkavégzésben. Ez volt a helyzet a tanulmányban szereplő egyik személy esetében is, aki egy könyvelőcég vezetőjeként mondott fel.

A mérgező munkakörnyezet miatt inkább hátrahagyta jól fizető, vezetői pozícióját, majd hónapokig tartó állásinterjúk sora után ajánlatot kapott egy konkurens cégtől. Ahol azóta feljebb léphetett a ranglétrán, és mára cégpartnerként dolgozik.

Felmondás oka: nem fizettek eleget (vagy nem kaptak fizetésemelést)

A résztvevők elmondása szerint az egy egészen biztos jele annak, hogy ideje más lehetőség után nézni, amikor a fizetésedből alig jössz ki hónap végén. Ha a fizetésbe nem fér bele a pihenés finanszírozása, vagy egyáltalán nincs jelen a horizonton az életszínvonalbeli előrelépés, akkor az egy nyomós ok a munkahelyváltásra.

Az egyikük, aki egy nagy autókereskedésnél dolgozott, úgy döntött, hogy a saját lábára áll. A családja és barátai befektetéseinek köszönhetően elindította saját márkakereskedését, kiépített egy franchise-rendszert, ami lehetővé tette számára, hogy jelentős vagyonra tegyen szert. 

Felmondás oka: az iparág bizonytalansága

Egy IT-szakember egy bizonytalanul működő gyártóvállalatot hagyott ott, hogy csatlakozzon egy új vállalkozáshoz, amely kedvezményes online brókerszolgáltatásokat kínált. Akkoriban ez egy viszonylag új iparág volt. De a kockázat megérte: ahogy a vállalat prosperált, úgy ő is. 

Felmondás oka: örökös ingázás

A tanulmányban szereplő egyik self-made milliomosnak hosszan kellett ingáznia New Jersey-i otthonából New Yorkba. Ez annyira megviselte, ezért úgy döntött, inkább az otthonához közelebbi munkát keres.

Elvállalt egy másik állást egy New Jersey-i székhelyű gyógyszeripari vállalatnál, ami végül kifizetődő döntésnek bizonyult,

mivel a teljesítménye javult, felsőbb pozícióba került, és egy igen bőkezű részvény-kompenzációs csomagnak köszönhetően korán nyugdíjba vonult. 

A szerző javaslata, hogy ne várjuk meg a teljes kiégést, próbáljuk meg előbb felvetni vezetőnknél a problémánkat, és megérdeklődni, hogy kialakítható-e a hibrid távoli munkavégzés, vagy olyan pozícióba történő átsorolás, ahol kevesebb utazásra van szükség.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra