Ha nem félsz, hogy rákattansz, ezt az epres-mandulás tiramisut érdemes összedobnod

Ha az eperzsákmány nem lett éppen a legtökéletesebb, legédesebb, akkor rétegezés előtt egy kevés eperszörppel vagy eperlekvárral keverd el a megvásárolt adagot, így még finomabb lesz a desszerted. Ha egy kis mandulalikőrt is adsz hozzá, sokkal izgalmasabbá varázsolhatod.

Pohárban még finomabb.
Pohárban még finomabb.yumehana

Hozzávalók

  • 20 darab babapiskóta
  • 1 kis pohár eperszörp
  • 0.5 deci mandulalikőr
  • 35 deka mascarpone
  • 1 nagy ek. tejföl
  • 40 deka eper felkockázva
  • 3 ek. eperlekvár
  • 1.5 deci felvert tejszín
  • 1 mk.
  • 4 ek. porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Az epret keverd el a lekvárral és tedd félre. 

Az eperszörpbe keverd bele a likőrt, és abba mártogasd a babapiskótákat. A többi alapanyagot dolgozd sűrű krémmé, majd azzal rétegezd a babapiskótákat. Adj egy éjszakát neki a hűtőben, majd ha van otthon, hámozott mandulaszeletekkel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek