Epres kevert süti olívaolajjal – eperlekvárral és lime-héjjal elkevert tejszínhabbal a tetején tálald!

A kevert sütikből nálunk jöhet bármennyi – mindegyik nagyon finom egy-egy tejeskávé mellett reggelire, de akár desszertként vagy szülinapi torta alapjaként is. Ez az epres is minden különösebb erőfeszítés nélkül elkészült, így akár gyerekekkel együtt is jó szórakozás összedobni belőle egy adagot.

Friss eperrel és tejszínnel a tetején érdemes tálalnod.
Friss eperrel és tejszínnel a tetején érdemes tálalnod.Cultura RM Exclusive/BRETT STEVE

Hozzávalók

  • 200 ml nem túl aromás olívaolaj
  • 20 deka eper felkockázva, kissé beleforgatva lisztbe
  • 20 deka cukor
  • 20 deka liszt
  • 1 mk.
  • 1 deci eperszörp
  • 1 nagyobb tk. sütőpor
  • 3 darab tojás enyhén felverve
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással a száraz alapanyagokat, majd forgasd össze a folyékonyakkal. Ha összeállt a tészta, nem túl forró, 150 fokos sütőben süsd tűpróbáig. Ha közben pirulna a teteje, takard le egy alufóliával. 

Eperlekvárral és frissen felvert tejszínnel a tetején tálald. Ha szereted a még ennél is izgalmasabb ízeket, bazsalikomot vagy kókuszcsipszet is szórj a tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek