Ez az édesburgonya-casserole vörös cheddar szósszal a legfinomabb

A remek, sajtos öntethez csak melegíts össze 20 deka lereszelt sajtot egy kisebb, dobozos tejszínnel, egy mokkáskanál barna cukorral és ízesítsd rózsaborssal. Tökéletes lesz a langyos, édesburgonyás fogás tetején.

Vékony szeletekre vágd.
Vékony szeletekre vágd.Atide

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 közepes darab édesburgonya felkarikázva
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 2 marék pirított tökmag
  • 7 deka kandírozott gyömbér
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 2 nagy ek. juharszirup
  • 1 darab bio narancs leve és héja
  • 3 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát karikázd fel, a tökmagot és a gyömbért tedd félre a tetejére. A többi hozzávalót melegítsd össze és ebben forgasd meg a batátákat. Ezek után tedd egy kivajazott jénaiba sorban, majd süsd lefedve 20 és alufólia nélkül még legalább 15 percen át. A tökmaggal és a gyömbérrel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek