Aladdin tényleg kínai volt? Hogy is voltak igazán a Disney-mesék eredetijei? – Kvíz!

aladdin.gif

A Disney-filmek többségében népszerű népmeséket, Andersen vagy a Grimm fivérek gyűjtése nyomán ismertté vált történeteket dolgoznak fel és – talán senkit sem ér meglepetés – át. Tudod, hogy milyen változtatásokat eszközöltek az alkotók?

A Walt Disney-feldolgozásoknak sok erényük van. Többek között mind rendelkeznek valamiféle mondanivalóval, megunhatatlanok a filmzenéik, és hőseik jelleme a korral együtt fejlődött. Ha feltétlenül szeretnénk felróni valamit az alkotóknak, nyugodtan vádolhatjuk őket azzal, hogy a szirupos Disney-világ megteremtésének oltárán itt-ott változtattak az eredeti sztorik cselekményén. Többnyire persze indokoltan, hiszen melyik épelméjű szülő ültetné le a gyerekét egy mese elé, amiben hercegek hercegnőket erőszakolnak, és a gonosz mostohatestvéreket azzal büntetik, hogy kivájják a szemüket? 

Kvízünkből kiderül, vajon tudod-e, hogy mi történet másképp a Disney-filmek eredetijében. Készen állsz, indulhat a kvíz? 

Minden kérdés megválaszolására 90 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra