Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagy ek. puha vaj
- 2 ek. olaj
- 1 deci vörösbor
- 35 deka csirkemell fecsíkozva
- 25 deka szilva felkockázva
- 10 deka aszalt szilva felkockázva
- ízlés szerint só, bors, rozmaring, fahéj, fokhagymapor
- 1 tk. balzsamecet
- 1 tk. barna cukor
Elkészítés:
Végd fel a húst csíkokra, fűszerezd be alaposan, és a forró zsiradékok keverékében pirítsd 5-7 percen át. Ha ezzel megvagy, add hozzá sorban a többi szükséges alapanyagot, és fedő nélkül, nagy lángon adj neki még legalább ugyannyi időt.
Ha a leve elfőtt és sűrű szaftja lett, már tálalhatod is a frissen sült krokettek, a szavasgombás vagy a kedvenc köreted tetején.