18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Sikertermék lett a felnőtteknek készített szörp

IMG 0094f
Olvasási idő kb. 5 perc

A megérzéseikre hagyatkoztak, és kezdetben a szerencsére, valamint a fogyasztók nyitottságára és jó ízlésére bízták magukat a felnőtteknek szánt alkoholos szörp ötletgazdái. A sugallat beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A gyümölcsös és fűszeres Cseles szörpök ma már a fesztiválok és a családi, baráti összejövetelek elengedhetetlen szereplői.

Akár az emlékezés ízének is nevezhetnénk a Cseles szörpöket, melyek közül a meggyes a nagymama gyümölcslevesét, az áfonyás és a bodzás pedig gyermekkorunk kedvenc szörpjeit juttatja eszünkbe. Nomen est omen – aki kóstolta, már tudja, hogy a Cselesből készíthető könnyed nyári italokat is ajánlott mértékkel fogyasztani. Hogy miért, arról a felnőttszörpök kitalálóival, Marton Bálinttal és Varga Dáviddal beszélgettünk.

Mi alapján választottátok ki a szörpök ízét?

Marton Bálint: „A meggyeset a hideg gyümölcsleves inspirálta, amibe a fűszerezéssel vittünk egy csavart. Ugyanis szándékosan több benne a szegfűszeg, mert azt szerettük volna, hogy aki megkóstolja, abban mély nyomokat hagyjon. A gyümölcsös jelleg még így sem veszik el, hiszen citrusfélék hozzáadásával a meggy íze is kiválóan előjön. Ez volt az első íz, amivel elindultunk. A szintén markáns és egy picit kesernyés bodzát, valamint a kardamommal fűszerezett áfonyát mintegy tíz másik íz közül választottuk ki. A kóstolásban voltak segítőink. Fűszerezése miatt a legmegosztóbb talán a meggyes, de a három szörp közül szinte mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.”

Az első Cseles szörp a szegfűszeggel fűszerezett meggy volt
Az első Cseles szörp a szegfűszeggel fűszerezett meggy voltKiss Marietta Panka

Nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy két évvel ezelőtt, egy lakásfelújítás során a Cselest a véletlen, a citromos sör és a vodka találkozása hívta életre. Azóta a szörpök a Cápák között című műsorban is debütáltak. Számítottatok arra, hogy a nagybefektetők érdeklődését is felkeltitek?

Marton Bálint: „Nem számítottunk rá. Utólag bevallom, én személy szerint féltem attól, hogy ha a nagy nyilvánosság elé állunk a szörppel, akkor az ötletünkből majd valaki más üzleti sikert varázsol, hiszen olyan egyszerű a recept, hogy azt bármelyik likőrgyártó cég el tudja készíteni. Volt bennem egy kettősség, mert azt is tudtam, hogy ezt az ötletünket mindenkinek meg kell mutatnunk. Végül megértettem, az, hogy van egy jó ötletünk, az egy dolog, ám mire a műsorba eljutottunk, már annyi munkát, energiát, erőfeszítést tettünk a megvalósításba, amivel tulajdonképpen márkát építettünk, értéket alkottunk. Ezt már nem lehetett csak úgy lekoppintani…

Mi változott azóta, hogy a „cápák” közül ketten, Balogh Levente és a Lakatos István is beszálltak a Cseles-üzletbe?

Varga Dávid: „A termék életében semmilyen változás nem történt. Továbbra is Bálinttal ketten, és önállóan döntünk a legfontosabb kérdésekben, de természetesen a fontosabb döntések előtt kikérjük Levente és István véleményét is. Ha tanácsra, szakmai segítségre van szükségünk, bátran fordulhatunk hozzájuk, mindkettőjükre mentorként tekintünk. István a számokban segít nekünk rendet tartani, Levente pedig a stratégiai kérdésekben támogat minket. A közös együttműködésről hamarosan megkötjük az üzleti szerződést.”

Varga Dávid szerint fontos a mérsékelt alkoholfogyasztás
Varga Dávid szerint fontos a mérsékelt alkoholfogyasztásKiss Marietta Panka

Aki kóstolta a szörpötöket, egyetért azzal, hogy már a neve is árulkodó. A többi alkoholos italhoz hasonlóan a Cselest is javasolt mértékkel fogyasztani. 

Varga Dávid: „A Cseles szörpökre is érvényesek a kulturált alkoholfogyasztás szabályai. A töménységét azonban az ízlésünknek megfelelően mi választhatjuk meg. A tiszta szörp 24 százalékos alkoholt tartalmaz, vagyis a likőrök kategóriájába sorolható. Fogyasztását szódával vagy szénszavas ásványvízzel, jéggel és citrusfélékkel javasoljuk. Azoknak mindenképpen jó választás, akik nem szeretik a tömény italokat, a söröket és a borokat, hiszen az ízesítésnek és a gyümölcsöknek köszönhetően nincs alkoholos utóíze a szörpnek.

Nem árulunk zsákbamacskát, a Cselestől nehéz csúnyán berúgni, de csak óvatosan, mert a szörp itatja magát.”

Van ismeretetek arról, hogy kik, melyik korosztály lett Cseles-rajongó?

Marton Bálint: „Ajándékként egyre többen választják, legyen szó egy társasági eseményről, születésnapról, névnapról vagy egy grillezős kerti partiról. De vannak olyanok is, akik a nap végén, levezetés- vagy lazításképpen kevernek be maguknak egy Cseles szörpöt. Egyre több viszonteladóval rendelkezünk, így már sok étteremben, bárban és szórakozóhelyen is megvásárolható a szörpünk. Az idén pedig már két fesztiválon is jelen voltunk. A Cseles a weboldalunkon keresztül a webshopban is megvásárolható. A honlapon minden más információ is megtalálható, és van egy kis térképünk is, ahol bemutatjuk, hígítva vagy üvegesen hol lehet hozzájutni a Cseles szörpökhöz.”

Marton Bálint szerint, ha lesznek új ízek, azokkal már csak jövőre rukkolnak elő
Marton Bálint szerint, ha lesznek új ízek, azokkal már csak jövőre rukkolnak előKiss Marietta Panka

Új ízeket mikor kóstolhatnak a Cseles-rajongók?

Marton Bálint: „Ha lesz új íz, akkor azzal leghamarabb már csak jövőre rukkolunk elő. De ha nem is új ízzel, egy új formával mindenképpen szeretnénk majd meglepni a felnőttszörp kedvelőit. Erről azonban még nem szeretnénk többet elárulni.”

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek