A vajat össze is dolgozhatod a zabbal egy aprítógépben.OlgaLepeshkina
Hozzávalók 2 személyre
A gyümölcsös réteghez
- 1 nagy bögre sütőtökpüré
- 4 nagyobb darab alma kicsire felkockázva
- 1 mk. só
- 1 ek. liszt
- 1 nagy evőkanál puha vaj
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 tk. fahéj
- 4 ek. cukor
A tetejére
- 1 hagyományos bögre zabpehely
- 2 ek. cukor
- 8 deka hideg vaj felkozkázva (a tetejére)
- 2 nagy evőkanál mandulaszelet
- 1 mk. só
- 1 ek. porcukor
Elkészítés:
Az almát forgasd meg a lisztben és puhítsd meg a forró vajon. Ha megvagy vele, add hozzá a töltelék többi hozzávalóját, és forrald össze. Tedd egy kivajazott jénaiba, majd dolgozd össze a tetejére szánt tészta hozzávalóit és szórd a tetejére. A felkockázott vajjal a tetején süsd készre 20 perc alatt a forró sütőben.