Desszert zöldségekkel, naná! A crumble almával és sütőtökkel verhetetlen!

Almával és tökkel sokkal finomabb ez a desszert, mint csak egyféle gyümölccsel! Ne ijedj meg a töktől, gazdag és különleges aromát ad majd az édességhez.

A vajat össze is dolgozhatod a zabbal egy aprítógépben.
A vajat össze is dolgozhatod a zabbal egy aprítógépben.OlgaLepeshkina

Hozzávalók 2 személyre

A gyümölcsös réteghez

  • 1 nagy bögre sütőtökpüré
  • 4 nagyobb darab alma kicsire felkockázva
  • 1 mk.
  • 1 ek. liszt
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 tk. fahéj
  • 4 ek. cukor

A tetejére

  • 1 hagyományos bögre zabpehely
  • 2 ek. cukor
  • 8 deka hideg vaj felkozkázva (a tetejére)
  • 2 nagy evőkanál mandulaszelet
  • 1 mk.
  • 1 ek. porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Az almát forgasd meg a lisztben és puhítsd meg a forró vajon. Ha megvagy vele, add hozzá a töltelék többi hozzávalóját, és forrald össze. Tedd egy kivajazott jénaiba, majd dolgozd össze a tetejére szánt tészta hozzávalóit és szórd a tetejére. A felkockázott vajjal a tetején süsd készre 20 perc alatt a forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek