Mennyire ismered Budapest kerületeit?

GettyImages-588099207

Pest, Buda és Óbuda egyesítésével 1873 őszén jött létre a ma ismert Budapest elődje, amely akkor még csak 10 kerületet számlált. Az I., II., és III. kerületek a budai oldalon terültek el, míg a maradék 7 Pestet erősítette. Ennek az egyesítésnek az emlékére november 17-e azóta is a főváros napja. De mit lehet még tudni a ma 23 kerülettel rendelkező, azóta kissé felduzzadt fővárosunk főbb részeiről?

Vajon Csepel hányadik kerület? Soroksár Budapesthez tartozik? Mi köze az irányítószámnak a kerülethez, Pesterzsébetnek Erzsébetvároshoz? Mennyit tudsz Budapest kerületeiről?

Tedd próbára tudásod!

Az csak egy dolog, hogy tudod, hány kerület van, de a neveiket is ismered?

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0–3 találatig: Háááát, nézegesd többet az utcatáblákat, vagy legalább a térképet, de aggodalomra semmi ok, attól még bármikor odatalálhatsz a Nemzeti Múzeumba, hogy nem tudod, melyik kerülethez tartozik.

4–6 találatig: Nem is olyan rossz! Még egy kis odafigyelés, városismeret, és máris a legmenőbbek közé tartozol majd. Hajrá!

7–10 találatig: Na ez igen! Profi vagy? Honnan tudod ezt a sok mindent? Gratulálunk!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra