Mennyire ismered Budapest kerületeit?

GettyImages-588099207

Pest, Buda és Óbuda egyesítésével 1873 őszén jött létre a ma ismert Budapest elődje, amely akkor még csak 10 kerületet számlált. Az I., II., és III. kerületek a budai oldalon terültek el, míg a maradék 7 Pestet erősítette. Ennek az egyesítésnek az emlékére november 17-e azóta is a főváros napja. De mit lehet még tudni a ma 23 kerülettel rendelkező, azóta kissé felduzzadt fővárosunk főbb részeiről?

Vajon Csepel hányadik kerület? Soroksár Budapesthez tartozik? Mi köze az irányítószámnak a kerülethez, Pesterzsébetnek Erzsébetvároshoz? Mennyit tudsz Budapest kerületeiről?

Tedd próbára tudásod!

Az csak egy dolog, hogy tudod, hány kerület van, de a neveiket is ismered?

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0–3 találatig: Háááát, nézegesd többet az utcatáblákat, vagy legalább a térképet, de aggodalomra semmi ok, attól még bármikor odatalálhatsz a Nemzeti Múzeumba, hogy nem tudod, melyik kerülethez tartozik.

4–6 találatig: Nem is olyan rossz! Még egy kis odafigyelés, városismeret, és máris a legmenőbbek közé tartozol majd. Hajrá!

7–10 találatig: Na ez igen! Profi vagy? Honnan tudod ezt a sok mindent? Gratulálunk!

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra