Ez a bizarr masszázs a hírességek legújabb mániája: te vállalnád?

GettyImages-1332873218
Fekete Luca

A fogorvoson kívül nem igazán szeretjük, ha egy vadidegen ujjai a szánkban kotorásznak. A sztárok azonban még fizetnek is ezért, ugyanis gőzerővel terjed a legújabb bizarr mánia, a szájmasszázs.

Lánykori nevén Jennifer Lopez és Meghan Markle, illetve Kristen Bell is azok közé tartozik, akik élvezik ezt a fajta belső arckezelést: a szakember a szájüregen keresztül masszírozza az arc és az állkapocs izmait. Lynn Rae arc- és állkapocs-terapeuta szerint ezt hivatalosan intraorális vagy bukkális masszázsnak nevezik, és nagyon hasznos. Egy másik szakember, Tarryn Warren, a londoni Tarryn Warren Bespoke Skincare alapítója öt hónapja kínál szájmasszázsos kezeléseket, de még ő sem számított rá, hogy ilyen hihetetlenül népszerűvé válik viszonylag rövid idő alatt.

A szájmasszázs egyébként nem valami újfajta divathóbort, a fogcsikorgatás és különböző állkapocs-rendellenességek esetén régóta használják terápiaként. Migrén, különböző tenziós fejfájások, harapási rendellenességek, nyirokkeringési gondok esetén is hasznos lehet. A közelmúltban pedig számos A listás sztár hívta fel a figyelmet a kezelésre azáltal, hogy divatos lett a szájüregi zsír sebészeti úton történő eltávolítása. Az intraorális masszázs ugyanis fittebbé teszi az arcot, de invazív eljárás nélkül. 

A masszázs bizarr látványt nyújt, pedig nagyon is hasznos
A masszázs bizarr látványt nyújt, pedig nagyon is hasznosAleksey Shvedov / Getty Images Hungary

A bizarr masszázs lényege

A harapáshoz és rágáshoz használt izmaink befolyásolják az arc kinézetét, állapotát. A túlzottan feszült izmok masszírozásával új lendületet lehet adni a kinézetnek, puhulnak a ráncok, teltebbnek tűnik az arc. Ezért járnak ilyen kezelésekre a sztárok főleg a vörös szőnyeges megjelenéseik előtt. A szakember kvázi fogorvosként nyittatja ki velük a szájukat, majd átmasszírozza az arcukat, a szájpadlásukat, a nyelvük alatti részt, az ajkakat is. Némi fájdalom és kellemetlenség elkerülhetetlen, a szakértő szerint olyan ez, mint ha egy személyi edző dolgozna az arcizmainkon

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra