Péntek estétől szünetel az ország egyik legnagyobb bankjának működése: ezt kell tudnod az utalásokról

GettyImages-1315539509

Átlagemberként azt gondoljuk, hogy a bankjaink folyamatosan a rendelkezésünkre állnak. Ám nekik is szükségük van néha pár nap szünetre, főleg, ha új rendszerre térnek át vagy más, nagy horderejű változtatást léptetnek életbe.

Ezeket a szüneteléseket a bankok általában előre bejelentik. Így ha odafigyelünk, tisztában lehetünk vele, mely napokon nem tudunk utalni vagy más ügyet intézni. Az MBH Bank Nyrt. is jó előre szólt, hogy 2023. szeptember 29. péntek 12:30 óra és október 3. kedd 12:00 óra között nem egybefüggően, részleges és teljes bankszünnapokat tart.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy most pénteken este hétig minden ügyedet zavartalanul elintézheted. Utalhatsz és fogadhatsz összegeket, kérelmeket adhatsz be. Csakhogy utána már nem. Ezért érdemes még most átütemezni a megbízásokat, utalásokat: 28-áig adjuk le őket, s állítsuk be, hogy azok péntek este hétig teljesüljenek.

Az MBH bank szünetet tart a hétvégén, sőt hétfőn is
Az MBH bank szünetet tart a hétvégén, sőt hétfőn isEmirMemedovski / Getty Images Hungary

Ezért fontos a bankszünet pontos időpontja

Ha ezt a céged elmulasztja, csak október harmadikán délután kapod meg leghamarabb a fizetésed, akkor is, ha az MBH-nál, akkor is, ha más banknál vezetsz folyószámlát. Ha az MBH ügyfeleként pénzt vársz, tudnod kell, hogy a szünet ideje alatt minden azonnali jóváírás elutasításra kerül, így a fizető félnek meg kell ismételnie a megbízás benyújtását. A 2023. október 2-án, hétfőn beérkező, de nem azonnali utalások esetén a tranzakciót nem utasítják el, de a pénz jóváírása csak 2023. október 3. 12:00 óráig történik meg. További információkat a bank oldalán találsz. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek