Heti kedvenc receptünk: palacsinta aszalt szilvás raguval és fahéjas tejföllel

Maradt karácsonyról egy kis aszalt szilva, vagy épp mindig van otthon? Főzz belőle fűszeres-vajas ragut a palacsintába, és tálald egy nagy kanál édes-fahéjas tejföllel a tetején!

Így a legfinomabb.
Így a legfinomabb.kropic

Hozzávalók 3 adaghoz

A palacsintákhoz

  • 1 bögre liszt
  • 2 ek. cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 mk.
  • 2 darab tojás
  • 1 kevés szódavíz
  • 2 ek. olaj

A raguhoz

  • 30 dkg aszalt szilva összevágva
  • 2 ek. puha vaj
  • 1 dl vörösbor
  • 1 mk. forralt bor fűszerkeverék
  • 1 ek. barna cukor
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

1. A szódán kívül dolgozd össze a palacsinta összes hozzávalóját egy turmixban, és hagyd állni negyed órán át.

2. Öntsd fel annyi szódával, amitől krémes palacsintatésztát kapsz, és kicsit kivajazott palacsintasütőben süsd készre a darabokat kis lángon, oldalanként 2-3 perc alatt.

3. A raguhoz melegítsd fel a vajat, add hozzá a többi szükséges alapanyagot, majd forrald 8-10 percig, amíg a bor kissé elfő.

4. Ha darabosra szeretnéd, sűrítsd be egy kanál keményítővel, ha krémesre, akkor turmixold a keveréket. 

5. Töltsd meg vele a palacsintákat, és enyhén édesített, fahéjas tejföllel tálald végül. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Ezt olvastad már?

Érdekességek