Hozzávalók 3 adaghoz
A palacsintákhoz
- 1 bögre liszt
- 2 ek. cukor
- 1 bögre tej
- 1 mk. só
- 2 darab tojás
- 1 kevés szódavíz
- 2 ek. olaj
A raguhoz
- 30 dkg aszalt szilva összevágva
- 2 ek. puha vaj
- 1 dl vörösbor
- 1 mk. forralt bor fűszerkeverék
- 1 ek. barna cukor
- néhány csepp citromlé
Elkészítés:
1. A szódán kívül dolgozd össze a palacsinta összes hozzávalóját egy turmixban, és hagyd állni negyed órán át.
2. Öntsd fel annyi szódával, amitől krémes palacsintatésztát kapsz, és kicsit kivajazott palacsintasütőben süsd készre a darabokat kis lángon, oldalanként 2-3 perc alatt.
3. A raguhoz melegítsd fel a vajat, add hozzá a többi szükséges alapanyagot, majd forrald 8-10 percig, amíg a bor kissé elfő.
4. Ha darabosra szeretnéd, sűrítsd be egy kanál keményítővel, ha krémesre, akkor turmixold a keveréket.
5. Töltsd meg vele a palacsintákat, és enyhén édesített, fahéjas tejföllel tálald végül.