Mennyire ismered Árpád-házi királyainkat?

DBOGI20190810009

Árpád, az Etelközből a Kárpát-medencébe települő magyarok nagyfejedelme volt, a Magyarországon három évszázadon keresztül uralkodó Árpád-házi királyok névadója, jóllehet, ők magukat sosem illették ezen a néven. Még a középkorban is csak a szent királyok nemzetsége megnevezést használták rájuk. Te mit tudsz még róluk?

Az Anjou-ház, a Bourbonok vagy a Habsburgok olyan európai uralkodó családok, amelyekre mindenki emlékszik. Számunkra mégis mindnél emlékezetesebb a mi Árpád-házunk, melynek királyai olyan történelmi fordulópontokon segítették át kicsinyke nemzetünket, mit az államalapítás, vagy a tatárjárás.

Rémlik még mindebből valami? Tegyünk egy próbát!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékeléshez görgess tovább!

Értékelés:

0-3 találatig: Bizonyára okosabb vagy, mint egy ötödikes, de ebből talán kevesebbre emlékszel. Mondjuk, tényleg régen is volt... 

4-6 találatig: Egész szép teljesítmény, még akkor is, ha sajnálatos módon csak három évszázadnyi történelemre kellett visszaemlékezni.

7-10 találatig: Szeretettel gratulálunk! Árpád is büszkén rázna kezet veled ezért a teljesítményért.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek