Az omikron belerondított az amerikai álomba, lefújták New York karácsonyi show-műsorát

GettyImages-1236949973

A Rockettes Show-t az omikron miatt egész szezonra törtölték New Yorkban.

Ahogy azt nemrég a Díványon megírtuk, míg nálunk a Diótörő számít klasszikus karácsonyi színházi élménynek, úgy New Yorkban a Radio City Music Hall világhírű táncos produkciója, a Christmas Spectacular, a Rockette-ek szereplésével.

A The New York Times úgy tartja, hogy a karácsonyi show ugyanolyan szimbóluma Manhattannek, mint a sárga taxi vagy az Empire State Building. A táncos lábú fiataloknak ide bekerülni egyet jelent a lottóötössel, mert bizony, ez a szakma csúcsa.

Az MSG Entertainment, amely a Rockettes Show-t készíti, pénteken közölte, hogy az év hátralévő részében nem folytatja a műsort, de nemcsak pár előadást kell nélkülözniük a rajongóknak, hanem a teljes karácsonyi szezon előadásait törlik. 1933 óta ez a második alkalom, hogy a Rockettes lemondott egy évadot. Noha a 2020-as műsorokat teljesen lemondták a Covid miatt, az idei szezonból már lement héthétnyi, azaz 100 előadás, mielőtt péntek este a színpadon kialudtak a fények.

Az indoklás szerint a táncoslányok körében szaporodtak el a Covid-esetek. A jeggyel rendelkező rajongók természetesen sérelmezik, hogy lemaradnak a legendás műsorról, amire jegyet váltani is embert próbáló mutatvány.

Az MSG elmondta, hogy azok, akik jegyet vásároltak, természetesen visszakapják a belépő árát. Az eset New Yorkban példa nélküli, színházi előadásokat eddig napokra törtöltek ugyan a Broadwayn, de az, hogy egy teljes szezonban tegyék meg ezt, ritkaságszáma megy, illetve ment eddig. A törléseket indokolja, hogy az omikron aggodalommal tölti el a várost, hosszú sorok kígyóznak a tesztelési helyszíneken, emellett meredeken emelkedik a bejelentett esetek aránya.

Íme egy kis ízelítő a hangulatos műsorról és arról, milyen kőkemény munka húzódik meg a könnyednek tűnő táncos produkció mögött.

Oszd meg másokkal is!
Mustra